Вийшла нова книжка Михайла Жванецького

411
Михайло Жванецький. Фото – з відкритих джерел

27 серпня в Одесі представили нову книжку Михайла Жванецького – збірку оповідань «Одеса», якій випало бути першим посмертним виданням письменника.

Про це пише Світлана Симоненко для «Фактів».

Книжку підготувала пані Наталя, вдова Михайла Жванецького, а видав її одеський бізнесмен і меценат Андрій Ставніцер.

Андрій Ставніцер – меценат, що видав нову книжку Жванецького. Фото – «Факти»

За словами доброчинця, втілити цей проєкт його спонукало бажання зберегти та примножити пам’ять про Михайла Жванецького.

«Я вдячний долі, що зміг взяти участь у цій неоціненний справі. Ми ніколи не забудемо Жванецького, котрий створив наші характери, котрий створив образ Одеси в головах усього світу, котрий знав все про всіх і ніколи не шкодував для нас цієї мудрості», – зазначив пан Андрій.

Збірка оповідань «Одеса» складається зі ста дванадцятьох мініатюр, написаних упродовж більш як шістдесяти років творчої діяльності пана Михайла. Ідея дизайну обкладинки, на якій зображена «традиційна» одеська арка з трьома постатями, що в неї заходять, належить також Наталі Жванецькій.

Палітурка збірки замальовок Михайла Жванецького. Фото – «Факти»

Збірку «Одеса» планується видати загальним тиражем 10000 примірників. Усі гроші, отримані з продажу, спрямують на благодійний соціальний проєкт, покликаний зберегти пам’ять про Михайла Жванецького в його ріднім місті – Одесі.

Нагадаємо, письменник і гуморист Михайло Жванецькій одійшов у засвіти 6 листопада минулого року.

Leave a Reply