МКІП дало старт конкурсу на здобуття премії Шолом-Алейхема

425
Шолом-Алейхем. Фото – ілюстративне, з відкритих джерел

Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило початок конкурсу на здобуття премії імені Шолом-Алейхема.

Про це повідомляє офіційний вебресурс МКІП.

Премія імені Шолом-Алейхема присуджується письменникам, перекладачам, сценаристам, драматургам за найкращі літературно-мистецькі твори, які популяризують духовно-культурні надбання українського та єврейського народів і сприяють поширенню позитивного іміджу України у світі. Грошова частина винагороди складає ₴20000.

«На здобуття Премії висуваються нові оригінальні твори авторів або колективу авторів, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за місяць до їх висунення на здобуття Премії», – зазначається на сайті відомства. Кожен претендент має право подавати щонайбільше один твір.

На здобуття премії імені Шолом-Алейхема потрібно до 1 листопада подати такі документи (як друковані копії, так і цифрові):

• клопотання щодо присудження Премії у довільній формі;
• коротка характеристика твору, довідка про автора (авторів) твору – біографічні відомості: прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, контактний номер телефону, адреса електронної пошти чи іншого засобу зв’язку;
• творча характеристика претендента;
• письмова згода претендента на висування його твору на здобуття Премії;
• копія документа, що посвідчує особу претендента;
• копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);
• письмова згода претендента на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
• Три примірники твору або твір в електронному вигляді з підтвердженням його оприлюднення;
• ксерокопії відгуків у засобах масової інформації на представлений літературно-мистецький твір та рецензії (за наявності).

До клопотання можна долучити й інші документи, що підтверджують професійні якості претендента.

Інформацію про кандидатів слід подавати у друкованому вигляді за адресою: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1.

Ознайомитися з повним текстом положення про премію імені Шолом-Алейхема можна тут. Працює й телефон для довідок: +38 (044) 202-13-90. Відповідальна особа – начальниця відділу Копиця Олена Миколаївна, адреса електронної пошти – o.kopytsia@arts.org.ua.

До слова, на День Незалежності у столиці вручали Народну Шевченківську премію.

Leave a Reply