На Венеційському кінофестивалі представили український «Відблиск»

473
Фото – Державне агентство України з питань кіно

7 вересня в межах 78-му Венеційського кінофестивалю відбулася світова прем’єра драми «Відблиск» українського режисера Валентина Васяновича.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

«»Відблиск» Валентина Васяновича є другою в історії українською кінострічкою, що бере участь в основному конкурсі Венеційського кінофестивалю – вперше за 29 років після фільму «Чутливий міліціонер» Кіри Муратової (1992). Драма претендує на здобуття головної нагороди фестивалю – «Золотого лева», – зазначено в повідомленні.

Головний герой драми «Відблиск» – цивільний хірург із Дніпра, який іде добровольцем на фронт і потрапляє в полон. Після звільнення на нього чекає мирне життя, проте пережите переслідує його. Спілкування з колишньою дружиною та 12-річною донькою, котра також травмована через смерть близької людини на війні, дає йому надію на зцілення.

Афіша – Державне агентство України з питань кіно

Головні ролі у фільмі виконали Роман Луцький, Ніка Мислицька, Надія Левченко, Андрій Римарук, Ігор Шульга. Також у фільмі зіграв Олександр Данилюк, позивний «Смайл», – відомий військовий хірург, який під час оточення в Дебальцевому провів понад 70 польових операцій.

Україна вперше за 30 років незалежності представляє на міжнародному кінофорумі у Венеції відразу три фільми власного виробництва.

Між іншим, Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив переможців.

Leave a Reply