У Вінниці оголосили лавреатів премії імені Коцюбинського

601
Михайло Коцюбинський. Фото – ілюстративне, з відкритих джерел

Журі Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Михайла Коцюбинського визначило переможців у чотирьох номінаціях із-поміж шістдесяти п’яти надісланих книжок, надісланих на конкурс.

Про це пише Олеся Шуткевич для видання «День».

У номінації «Художня література» премією пошанували вінничанина Сергія Деркача, автора романів «Мати солдата» й «Дума про добровольця». У номінації «Поезія» перемогу здобув киянин Ярослав Чорногуз, автор збірки сонетів «Світло кохання». Премія Коцюбинського в номінації «Науково-популярна література» дісталася вінничанину Андрієві Стебелєву, впорядникові видання «Подільський краснослов». За найліпший, на думку журі, взірець дитячої літератури відзначили львів’янку Марію Людкевич, авторку книжки «Де сховалась таємниця? Вірші, казки, оповідання».

Кожен переможець отримав і грошову винагороду – ₴25000.

«Цьогоріч на розгляд журі надійшли книжки від 65 авторів (у 2020 році було 45) – це абсолютний рекорд за кількістю претендентів за всі роки існування премії та ще і з різних куточків України. Однак, з іншого боку, це також створює і певні труднощі для членів комісії, адже хочеться підтримати та відзначити кожного. Тому вибір був нелегким, але достойним», – відзначила голова журі, заступниця голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

А тим часом у Києві триває підготовка до фестивалю «Поетична толока», долучитися до якого запрошують усіх охочих.

Leave a Reply