У Львові відзначили учасників конкурсу прози «Крилатий Лев»

531
Фото – пресслужба НСПУ

18 вересня у Львові відбулося врочисте вручення нагород п’ятого Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози «Крилатий Лев».

Про це інформує пресслужба Національної спілки письменників України.

До привітання переможців і дипломантів конкурсу долучилися письменники Ігор Калинець, Андрій Содомора й Олесь Дяк, письменниці Надія Мориквас, Лана Перлулайнен, Леся Бернакевич і Вероніка Мосевич (Німеччина), головний редактор часопису «Дзвін» Юрій Коваль, депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета та інші.

Олесь Дяк, презентуючи книжки переможців, зазначив, що рівень поданих на конкурс текстів був вельми високий, тому журі дуже довго не могло визначитися, хто з письменників потрапить до «десятки» найкращих, тож вирішили зробити «десятку +».

Лавреатом першої премії і спеціальної відзнаки видавництва «Астролябія» став В’ячеслав Гук (Київ) за роман «Гадючі линовища»; друга премія і спеціальна відзнака часопису «Дзвін» присуджена Юлії Леонтій (Чернівці) за повість «Спіраль»; володарем третьої премії та спеціальної відзнаки інтернет-видання «Річ» стала Олена Волинська (Новоград-Волинський Житомирської обл.) за повість «Коли сонце не сходить»; диплом і спеціальну відзнаку під назвою «Сеньйора» як найкраща в конкурсі серед знаних письменників отримала Людмила Ясна (Київ) за роман «Мікстура від смерті»; диплом і спеціальну відзнаку «Молодий Лев» отримала Олександра Мудрак (м. Гусятин Тернопільської обл.) за повість «Крилата інвестиція»; диплом і спеціальну відзнаку «Талановите Левеня» отримала Афіна Городецька (Київ) за повість «Життя повернеться на краще»; диплом і спеціальну відзнаку «Профі-переклад» отримала Іва Подольська зі Львова за переклад із білоруської невиданого роману Зянона Пазняка (США) «Гіркий запах полиновий…»; диплом і спеціальну відзнаку «Свята Софія» отримала Оксана Заліпська з Тернополя за повість «Жеграй і Стефка Срібнокоса».

До десятки найкращих також увійшли, а отже отримали дипломи Конкурсу: Юрій Паламар (Львівщина) за молодіжний роман «Безсоромні у Львові», киянка Леся Туровська за психологічний роман «Під сузір’ям Рекса» та Юлія Мостова з Києва за збірку оповідань-переказів «Моторошні легенди українського Потойбіччя».

В.о. голови ЛОО НСПУ, голова журі конкурсу Олесь Дяк урочисто вручив нагороду від «Крилатого Лева» головному редактору часопису «Дзвін» Юрію Ковалю за неоціненний внесок у розвиток української культури й побажав, щоб на сторінках часопису завжди було рясно від талановитих творів. Також він вручив Почесну Грамоту з нагоди 30-річчя НСПУ письменниці Лесі Бернакевич і не проминув представити логотип Львівської ОО НСПУ, розроблений із його ініціативи.

Нагадаємо, у Вінниці оголосили лавреатів премії імені Коцюбинського.

Leave a Reply