«Заручники долі» Олександра Никонорова віднині можна прочитати онлайн

480
«Заручники долі», О. Никоноров

Книжка «Заручники долі», про яку на шпальтах «Літературної України онлайн» нещодавно писав Сергій Пархоменко-Багряний, доступна до безкоштовного ознайомлення.

За словами головного редактора «Літературної України онлайн» Богдана Ковальчука, рішення оприлюднити електронну версію видання – результат значної зацікавленості читачів.

«Опісля публікації відгуку пана Сергія ми отримали чимало питань, де ж можна придбати «Заручники долі». Люди зверталися й на редакційну пошту, і в соцмережах, і навіть телефоном. Утім, на превеликий жаль, тираж книжки був вельми обмеженим, тож наразі залишилося всього п’ять-шість друкованих примірників», – розповів пан Ковальчук.

Він пояснив, що редакція «Літературної України онлайн» провела короткі перемовини з Сергієм Пархоменком-Багряним – автором згаданого відгуку, другом покійного Никонорова – та спільно з ним вирішила поділитися текстом видання безоплатно.

«Одна з провідних місій нашого видання – робити якісну літературу доступною, ближчою до читача. А коли ми говоримо про «Заручники долі», то маємо на увазі насамперед направду непересічний твір, написаний чудовою людиною, якої вже, на жаль, немає поміж нас. Тож ми з Сергієм [Пархоменком-Багряним – ред.] дійшли висновку, що найліпше, що ми можемо зробити в цій ситуації, – просто викласти у вільний доступ макет, із якого це видання друкувалося», – відзначив головред «Літературної України онлайн».

Текст книжки доступний для безоплатного ознайомлення та/або завантаження за цим посиланням. Опріч цього, ним же доповнили відгук Сергія Пархоменка-Багряного, опублікований раніше.

Leave a Reply