Фільм «Мати Апостолів» отримав одразу чотири нагороди в Італії

288

Українська співачка та актриса зі Львова Наталія Половинка вп’яте визнана найкращою актрисою за головну роль у військовій драмі Зази Буадзе «Мати Апостолів», а сам фільм отримав одразу чотири нагороди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Театральний центр «Слово і голоС».

«В італійському місті Терні 6 — 14 листопада пройшов 17-й кінофестиваль Terni Film Festival. Фільм «Мати Апостолів» отримав одразу чотири нагороди — це Нагорода екуменічного журі Ватикану, «Найкраща акторка» — Наталія Половинка, «Найкращий саундтрек» — Роман Григорів та Ілля Разумейко, Гран-прі фестивалю — за «Найкращий фільм». Нагороди отримали особисто режисер фільму Заза Буазе та актриса Наталія Половинка», — ідеться в повідомленні.

Як зазначається, загалом це вже 25 нагород фільму та команди за менш ніж рік від прем’єрного показу в США, Канаді, Італії та в українському м.Маріуполі.

«Наталія Половинка за роль матері Софії в цьому фільмі отримала вже п’ять престижних міжнародних нагород: три «Найкраща актриса», «Найкращий актор фестивалю», «Найкраща жіноча роль», — повідомив продюсер фільму Дмитро Овечкін.

За словами самої акторки, це дуже важливі для неї перемоги.

«Як ми, так і журі зі священників з цілого світу були здивовані і втішені, що вони зійшлися з вибором найкращого фільму фестивалю з мистецьким журі. Їх слова: «Це не лише професійна перемога, а й духовна, людська». На врученні премії мої слова: «Кожна перемога нашого фільму — це крок до перемоги у цій війні», — говорить Наталія Половинка.

Організатори Terni Film Festival — Інститут теологічних та історико-соціальних досліджень ISTESS, єпархія Терні-Нарні-Амелія та Єпископальна конференція Умбрії, під патронатом Папської ради з культури. Почесний президент фестивалю – кінорежисер Кшиштоф Зануссі.

Як повідомлялося, «Мати Апостолів» — українська військова драма 2020-го року, прем’єра в Україні відбулася 3 грудня. Режисер — Заза Буадзе, сценаристи — Ратха Макеєнкова і Заза Буадзе, продюсер Дмитро Овечкін. В ролях: Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський. Фільм знятий за реальними подіями, які відбувалися на сході України в 2014-2015 роках. У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє у пекло війни і не тільки шукає сина, але, маючи в серці велику любов і милосердя, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху.

Виробництво — студія «Золоте Руно» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Читайте також: Шведський фонд надав грант на екранізацію роману Івана Козленка

Leave a Reply