BBC Україна оголосила переможців літературної премії Книга року-2021

297

ВВС News Україна оголосила переможців літературної премії Книга року — 2021 у трьох категоріях: Книга року ВВС, Книга року ВВС – Есеїстика та Дитяча Книга року ВВС. Переможцями стали Артем Чех, Андрій Содомора та Петро Яценко.

Про це повідомляє видання BBC Україна. Премія Книга Року проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Під час фінальної церемонії, що відбувалася у Мистецькому Арсеналі, стали відомі імена цьогорічних переможців. Традиційно їх обирали з-поміж п’ятьох фіналістів.

У головній номінації Книга року BBC-2021 переміг Артем Чех за роман «Хто ти такий?», видавництво «MERIDIAN CZERNOWITZ». Головну премію вручила Надзвичайний і Повноважний посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс.

Книга року-2021 Артем Чех

BBC News Україна

У номінації Книга року ВВС-Есеїстика-2021 перемогу здобула збірка есеїв Андрія Содомори «Про що писати…», видавництво «Апріорі».

Андрій Содомора, Книга Року-2021

BBC News Україна

У номінації Дитяча Книга року ВВС-2021 переможцем став Петро Яценко за книгу «Союз Радянських Речей», видавництво «Портал», 2020.

BBC News Укаїна оголосило переможців літературної премії Книга року-2021

BBC News Україна

Премія у кожній номінації становить еквівалент 1000 фунтів стерлінгів. Видавці книг-переможців отримують права використовувати логотип «Книга року» у наступних виданнях.

Крім цього, під час церемонії було оголошено Читача Року. Ним стала Людмила Даниленко за рецензію на збірку оповідань Сергія Осоки «Три лини для Марії», що ввійшла до короткого списку Книги року BBC-2021.

Премія Книга Року вручається щорічно з 2005 року.

Максим Свєженцев

Джерело: suspilne.media.

Leave a Reply