У Львові відбувся творчий вечір письменниці Лесі Бернакевич

190

«Скільки книжок написала Леся Бернакевич, не знають ні читачі, ні, мабуть, сама авторка, принаймні вголос не озвучувала, проте немає сумнівів, що вона оригінальна й неповторна у своїй літературній діяльності. Про що засвідчують хоча б красномовні назви її книжок», – зауважив Олесь Дяк, який модерував творчий захід письменниці.

Леся Бернакевич зробила екскурс у не відомі нікому першопочатки своєї  творчості. Цього разу авторка детективних романів розповідала не про сюжетні  інтриги, а про ті часи, коли на її творчому рахунку ще не було книжок, ні повістей, ні навіть оповідань. Однак були перші спроби — літературні й сценічні.

«Адже не буває чогось із нічого, навіть, якщо митець не відразу взявся за перо, то це не означає, що він не готувався до цього роками бодай підсвідомо. І ці початки — як підводна частина айсберга, як протилежний бік місяця, про які не відають ні читач, ні  літературний критик», – переконана письменниця.

Леся Бернакевич продекламувала (напам’ять) свій перший гумористичний твір, який написала у дванадцять років, а також заспівала пісню з репертуару француженки Мірей Матьє, яку любила ще з раннього дитинства і вважала її взірцем для наслідування в усьому.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

Leave a Reply