Кіровоградщина: подякували «Голосу України» за підготовку важливих для суспільства видань…

222

На знімку: серед учасників презентації — передплатники і читачі «Голосу України» та книжки «30 років Незалежності» — голова обласної організації НСПУ Надія Гармазій, громадські діячі Сергій Осадчий, Олександр Боршуляк, Олена Надутенко, поети Станіслав Новицький і Антоніна Корінь, видавець Віктор Лисенко, журналісти і письменники Валерій М’ятович та Федір Шепель.

Тут відбулася презентація історико-публіцистичного видання «Тридцять років Незалежності», створеної журналістами газети Верховної Ради «Голос України». Після презентації власний кореспондент газети Петро Мельник передав книжку музею.

У книзі обсягом 665 сторінок, виданій накладом у 500 примірників, зібрані текстові та фотосвідчення учасників історичних подій, публікації ЗМІ, результати досліджень журналістів-власкорів «Голосу України», розташовані в хронологічному порядку. Кожен із тридцяти розділів — це один рік Незалежності України у викладенні провідних журналістів газети, з оприлюдненням головних подій та фактів з оригінальними коментарями.

Петро Мельник також подарував закладу книжку «Еволюція влади», яка була своєрідним передвісником ювілейної збірки. І повідомив, що над подібними виданнями «Голос України» працюватиме і в майбутньому та висловив сподівання, що книги стануть у пригоді науковцям, студентам, учням.

Директор музею Лариса Хосяінова подякувала голосоукраїнцям за співпрацю.

Під час презентації власний кореспондент газети також провів розіграш передплати на «Голос України» та фірмових календарів на 2022 рік. В одному з яких у розкішному графічному оформленні художника-ювіляра Сергія Якутовича представлено роботи з графічних серій «Мазепіана» та «Запорожці», а також три десятки головних ювілеїв року — політиків та митців, зокрема й наших земляків Л. Мацієвича, Є. Маланюка, Ю. Яновського. Інший календар присвячений творчості відомого художника Івана Марчука, який започаткував свій знаменитий стиль — пльонтанізм (від діалектизму «пльонтати» — плести, заплітати, переплітати; нанесення фарби тонкими кольоровими лініями, їх переплетення під різними кутами, чим досягається ефект об’ємності й світіння). За версією британської газети «Дейлі телеграф» входить до списку «100 нині сущих геніїв сучасності».

Присутні високо оцінили подвижницьку діяльність газети, подякували за підготовку таких важливих для суспільства видань, публікацію матеріалів про життя простих людей і життєдіяльність у регіонах.

Антоніна КОРІНЬ, науковець, письменниця, член НСПУ

Фото надано музеєм

Leave a Reply