Франківський письменник відкрив грибний сезон у січні – збирає зимові опеньки

217

Письменник та сценарист Володимир Єшкілєв збирає гриби навіть узимку. У фейсбуці Єшкілєв похвалився фотографіями свіжих трофеїв тихого полювання.

Про це пише kurs.if.ua.

«Грибний 2022 рік розпочався. Традиційно із зимових опеньок (фламмулін). Добиратися до грибів довелося через бурхливі водяні потоки, але результат того вартував. Частина грибочків уже у баночках. А з другої частини завтра виростуть грибні вушка», – написав Володимир Єшкілєв.

Франківський письменник відкрив грибний сезон у січні – збирає зимові опеньки 2

Опеньок зимовий – вид деревних їстівних грибів із роду Flammulina родини Marasmiaceae. Місцеві назви — вербівка, лубинка зимова, фламуліна. Це найпізніший вид грибів, які збирають у зимовому лісі. Ці гриби дуже яскраві, з помаранчевим або червоною капелюшком. Сезон збору опеньків зимових починається з кінця листопада і триває до березня. Цей вид опеньків навіть у найлютіші морози не псується, а просто уповільнює своє зростання. Як тільки починаються відлиги, гриби знову починають зростати. Але варто зауважити, що зимові опеньки ростуть на деревах високо над землею. Щоб дістати ці плодові тіла, вам знадобиться довга палиця з гачком. Варто сказати, що зимові опеньки ніколи не втрачають своїх вітамінів і поживних речовин навіть при сильних морозах.

Leave a Reply