Міжнародний проєкт «Польща – Україна: спільнота письменників» запрошує українських авторів

187

У польському місті Краків стартував міжнародний літературний проєкт Спілки письменників Польщі (Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków) та Національної спілки письменників України («Кабінет молодого автора НСПУ») «Польща – Україна: спільнота письменників».

Мета проєкту – познайомити ближче поляків і українців із творчістю одне одного, надати поштовх для творчої реалізації українських літераторів в умовах вимушеної еміграції, представити культуру своєї країни на міжнародному рівні та об’єднати довкола неї інших земляків, які знайшли в Польщі тимчасовий прихисток.

Куратором проєкту з української сторони стала поетеса, очільниця «Кабінету молодого автора НСПУ» Юлія Бережко-Камінська, а з польської – письменник, голова краківського осередку Спілки письменників Польщі та фонду «Poemat» Михайло Заблодський.

Літературні зустрічі відбуватимуться з травня 2022 року двічі на місяць у самому центрі Старого міста Кракова і транслюватимуться наживо на інтернет-платформі офіційного сайту місцевого осередку Спілки письменників Польщі.

Якщо ви – український письменник і бажаєте взяти участь у проєкті «Польща – Україна: спільнота письменників» – просимо звертатися до Юлії Бережко-Камінської, надіславши відповідний запит на профільну сторінку у фейсбуку: https://www.facebook.com/yulia.berezhkokaminska.

nspu.com.ua

Leave a Reply