Українські журналісти отримали спеціальну відзнаку Пулітцерівської премії

300

Премія вручається у світі з 1917 року

У 2022 році журі Пулітцерівської премії нагородили спеціальною відзнакою українських журналістів, котрі мужньо, попри ризик для життя, висвітлюють війну в Україні, розв’язану росією. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на сайт премії.

«Рада Пулітцерівської премії із задоволенням присуджує особливу відзнаку журналістам України за їхню мужність, витривалість та відданість правдивому репортажу під час безжального вторгнення володимира путіна в їхню країну та його пропагандистської війни в росії. Незважаючи на бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть у своїх лавах, вони наполегливо намагаються надати точне уявлення про жахливу реальність, яка робить честь Україні та журналістам у всьому світі», – сказано в повідомленні.

Довідка: Засновник премії – угорсько-американський журналіст і видавець газети Джозеф Пулітцер, який заповів свої гроші Колумбійському університету. Пулітцер помер 1911 р. Частина його спадщини була вкладена у створення Школи журналістики (1912) та встановлення Пулітцерівської премії, яку вперше вручили 1917 р.

До Ради Пулітцера входять провідні журналісти або керівники новин із ЗМІ США, а також п’ять науковців або представників мистецтва.

5.ua

Leave a Reply