Вийшла аудіоверсія роману Юрія Андруховича «Радіо Ніч», яку письменник озвучив разом з акторами

157

Аудіокнижка доступна на медіасервісі MEGOGO. Крім автора, роман також озвучили відомі українські актори й акторки: Остап Ступка, Анастасія Зюркалова, Віталій Ажнов, Олександр Форманчук та Марічка Штирбулова.

Над виробництвом проєкту працювала команда MEGOGO Audio. Книжка Юрія Андруховича «Радіо Ніч» вийшла друком у видавництві «Meridian Czernowitz». Роман став лауреатом рейтингу «Книжка року 2021» у номінації «Красне письменство» (підномінація «Сучасна українська проза / есеїстика / драматургія»), повідомляє tyktor.media.

Аудіоверсія має ексклюзивне музичне оформлення. У ній звучить авторська музика українських композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка. Також в аудіоверсії є композиції гурту «Karbido» з вокалом автора роману Юрія Андруховича та виконавиці Марини Вознюк.

«Я писав “Радіо Ніч” так, щоб його хотілося читати (і слухати) вголос. Я перевіряв на слух звучання кожної фрази. Тому аудіоверсія — це чергове втілення мого задуму.

Але проблема полягала в тому, що у випадку аудіокниги неможливе було те саме рішення плейлиста, що і в паперовому виданні. Тобто слід було шукати іншу музику. Тут наші побажання з MEGOGO Audio збіглися: і ми запросили прекрасних музикантів Романа Григоріва та Іллю Разумейка поділитися своїми композиціями. Виявилося, що музичні настрої саме такі, як я собі міг уявити. Раджу до прослуховування аудіокнижку всім, але рекомендую слухати вночі. Впевнений: дуже багатьом із тих, хто навіть читав паперову книжку, “Радіо Ніч” відкриється цілком новими й несподіваними своїми гранями», — розповідає Юрій Андрухович.

У центрі сюжету книжки — музикант Йосип Ротський, який веде нічні ефіри на своїй радіостанції. Поки він веде монологи для слухачів, ми дізнаємося про перебіг життя Йосипа, зокрема про його насичене минуле: участь у революціях, переслідування спецслужб, банківські таємниці, вʼязничний досвід, любовні пригоди.

kurs.if.ua

Leave a Reply