У Львові представили IV том Антології української теоретичної думки ХХ століття

209

Коло тисячі сторінок нової книги допоможуть зрозуміти перспективи національної мистецької освіти та практики у нових історичних реаліях.

Про це повідомила Львівська національна академія мистецтв, інформує Еспресо.Захід.

У музеї Львівської національної академії мистецтв представили черговий – четвертий – том Антології української теоретичної думки ХХ століття » Ідеї, смисли, інтерпретації образотворчого мистецтва», упорядкований авторитетним мистецтвознавцем Романом Яцівим. Цей том склали майже тисяча сторінок текстів з ілюстраціями про різні виміри досвідів протяжністю у 100 років!

Зокрема часопростірна будова цього тома – «від великого мецената та інтелектуала, Митрополита Андрея Шептицького, геніального скульптора-новатора Олександра Архипенка і до сучасних аспірантів Львівська національна академія мистецтв, у геокультурних локаціях Львова і Харкова, Києва та Одеси, Рівного і Тернополя, Парижа і Торонто, Нью-Йорка та Женеви, Лондона і Гайдельберґа».

Серед авторів не тільки багато випускників і сучасних педагогів Львівської національної академії мистецтв, Харківської державної академії дизайну і мистецтв, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені І. Труша та інших мистецьких закладів. Ідеться, властиво, про професійний діалог у контексті перспектив розвитку національної мистецької освіти та практики у світовій культурно-освітній динаміці XXI ст., у нових історичних реаліях. І цей діалог і нині і вже в найближчому майбутньому потрібен, як ніколи.

  • Львівський історичний музей започаткував серію наукових каталогів своїх фондових колекцій. Перший кольоровий том обсягом 500 сторінок склали портрети з XVI до початку ХХ століття.

zahid.espreso.tv

Leave a Reply