«Польща – Україна: спільнота письменників» представить краєзнавчі видання Марини Провоторової про Сєвєродонецьк

121

23 червня (четвер) о 18:00 за польським часом у Кракові, в рамках міжнародного проєкту Спілки письменників Польщі (Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków) та Національної спілки письменників України («Кабінет молодого автора НСПУ») «Польща – Україна: спільнота письменників» відбудеться вечір, присвячений літературному періоду української краєзнавиці та дитячої письменниці Марини Провоторової в довоєнному Сєвєродонецьку.

Зустріч відбудеться в салоні Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków за адресою: Kraków, ul. Kanonicza 7, Salon Stowarzyszenia Pisarzy Polskich.

Марина Провоторова народилася і жила в місті Сєвєродонецьку Луганської області. Перші літературні спроби робила ще в дитинстві, відвідуючи поетичну студію «Джерельце». Зі шкільних років друкувалась у місцевій пресі. Нині – член Національної спілки письменників України, голова громадської організації «Спільнота митців «Арт Гвард і Я», аспірантка кафедри філософії, культурології та інформаційної діяльності Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля.

Творчий доробок останніх років: «Чесно-пречесно!» – оповідання для дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку; «Severodonetsk: ласкаво просимо!» – краєзнавче видання, яке знайомить з об’єктами культурної спадщини Сєвєродонецька – пам’ятками історії, архітектури та монументального мистецтва місцевого значення, а також із цікавими сучасними локаціями; «Луганщина для юних мандрівників», краєзнавче видання для дітей, яке запрошує здійснити віртуальну подорож сучасною мальовничою Луганщиною та легко і захопливо розповідає юним мандрівникам про найбільш цікаві та значимі об’єкти культурної спадщини східного краю.

Наразі Марина Провоторова мешкає в Чернівецькій області. У співпраці з Чернівецькою обласною універсальною науковою бібліотекою ім. М. Івасюка проводить майстер-класи з рукоділля для дітей-переселенців та заходи на підтримку України.

Модератор зустрічі – куратор проєкту «Польща – Україна: спільнота письменників» поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Долучитися до заходу можна й онлайн на сторінці Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków у фейсбуці за адресою facebook.com/SPPKrakow/.

nspu.com.ua

Leave a Reply