Книги дітям з України

110

У Воєводській публічній бібліотеці міста Кракова — Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Krakowie — відбулася презентація двотомника «Розвивайка для дошкільнят», рекомендованого Інститутом модернізації змісту освіти МОН України у якості навчального посібника для спільної навчально-пізнавальної роботи з дітьми 5-6 років.

Книгу підготовлено групою авторів київського видавництва «Саміт-Книга» — Юлією Бережко-Камінською, Андрієм Бодейчуком, Оленою Завітайло, Оленою Хомченко та Світланою Чередніченко. Двотомний посібник побачив світ у київському видавництві «Саміт-Книга» за сприяння та фінансової підтримки україно-американського родинного фонду Сайферс.

За словами видавців, для дітей з України до Польщі має бути передано понад 2 тис. примірників двотомного посібника.

Нове видання для маленьких українських читачів у публічній бібліотеці представила одна з його авторок Юлія Бережко-Камінська та в режимі зум-конференції – видавець Іван Степурін.

У презентації взяв також участь директор Воєводської публічної бібліотеки Єжи Вознякевич (Jerzy Woźniakiewicz) і представниця родинного фонду Сайферс Анастасія Сайферс, яка вручила дітям з України безкоштовні примірники книги. У презентації взяли також участь дитячі українські письменниці Інеса Доленник, Валентина Возная та Міла Радченко, які представили свої видання для дітей, запропонувавши їх для поповнення домашніх бібліотек українських біженців і Воєводської публічної бібліотеки міста Кракова.
Організатором та модератором зустрічі була українська письменниця, секретарка Національної спілки письменників України по роботі з молодими авторами Юлія Бережко-Камінська в рамках перебування на резиденції Польського інституту літератури.

Володимир Стецюк

facebook.com

Leave a Reply