Відбулось чергове засідання Секретаріату НСПУ

545

Під головуванням очільника Національної спілки письменників України Михайла Сидоржевського відбулось чергове засідання Секретаріату НСПУ, на якому розглянуто важливі питання життєдіяльності Спілки.

М.Сидоржевський доповів про фінансове становище НСПУ, яке залишається складним, зважаючи на затримку, починаючи з червня, бюджетного фінансування, а також беручи до уваги судові процеси з окремими орендарями, і практично повну відсутність, у зв’язку з карантином, платних заходів у Будинку письменників. Однак, незважаючи на це, починаючи з вересня, і на виконання ухвали Правління НСПУ від 12 березня, поновлюється фінансування обласних організацій для проведення культурно-мистецьких заходів у розмірі 50% від мінімальної зарплатні (2 тис. 500 грн на місяць).

На засіданні Секретаріату розглянуто пропозиції Київської організації НСПУ щодо висунення на звання Заслужений працівник культури України і на отримання президентських стипендій.

Також розглянуто питання про літературні премії НСПУ, про підготовку письменницького довідника (робота над яким перебуває на завершальному етапі), про відкриття літературної студії для дітей та юнацтва, а також інші питання порядку денного.

Пресслужба НСПУ

Leave a Reply