Фільм «Тарас. Повернення» виходить в прокат 24 вересня

567
Стрічка «Тарас. Повернення» Олександра Денисенка 24 вересня виходить в український прокат.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Це масштабна екранізація однойменного роману Олександра Денисенка про останні місяці заслання Тараса Шевченка в російській царській армії, що окупувала в середині ХІХ ст. казахські степи», — ідеться в пресрелізі.

Як нагадали в Держкіно, того літа поет отримує звістку від друзів про помилування його царем Олександром II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти про це Тараса й не видає наказ про звільнення. Мало того, до форту прибуває таємний агент з Петербурга.

Режисер та автор сценарію Олександр Денисенко. Оператор Олександр Кришталович. Художник-постановник — Ігор Філіппов. Композитор — Мирослав Скорик, вокальні імпровізації — Катя Chilly.

У ролях: Борис Орлов («Червоний»), Богдан Бенюк («Кандагар», «Іван Сила», «Східняк», «Таємний щоденник Симона Петлюри»), Ганна Топчій, Олександр Пожарський («Сторожова застава», «Позивний Бандерас»), Роман Луцький («Секс і нічого особистого», «Сторожова застава», «Віддана»), Олег Волощенко («Сторожова застава», «Захар Беркут»), Акнієт Оринтай, Юрій Шульган.

Виробництво: «ІнсайтМедіа» продюсерський, центр, Tanaris Production (Казахстан), Одеська кіностудія. Продюсери: Володимир Філіппов, Олександр Коваленко, Андрій Суярко, Алла Овсяннікова, Сергій Азімов. Дарія Азімова, Андрій Звєрєв, Андрій Осіпов. Дистриб’ютор — компанія SVOEkino.

Як повідомляв Укрінформ, старт українського кінотеатрального прокату фільму «Тарас. Повернення» Олександра Денисенка, запланований на 2 квітня 2020 року, був перенесений через карантин у зв’язку з епідемією вірусу COVID-19 та рішення про закриття усіх кінотеатрів України.

Leave a Reply