Любові Голоті — 70!

823

Від імені колективу редакції «Літературна Україна» та НСПУ вітаємо дорогу колегу із ювілеєм! Творчих успіхів і окрилення!

 

З досьє «ЛУ»

Любов Василівна Голота народилася 31 грудня 1949 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області в сім’ї гірників. 1972 року закінчила філологічний факультет Дніпропетровського університету. Працювала журналісткою в обласних газетах «Зоря», «Прапор юності» та на обласному радіо.

Членкиня Національної спілки письменників України від 1977 року.

Від 1983 року живе і працює в Києві – у видавництві «Молодь», «Радянський письменник», а з 1995 до 2010 року – головний редактор всеукраїнського просвітянського тижневика «Слово Просвіти».

Любов Голота організувала та видавала перший жіночий культурологічний журнал незалежної України «П’ята пора». Є автором сценаріїв багатьох столичних масових свят і дійств. Заслужений працівник культури України.

Любов Василівна Голота – відома українська поетеса, авторка багатьох книг поезії, публіцистики. У 2007 році вийшла книга прози – роман «Епізодична пам’ять», за який 2008 року Любові Голоті присуджено Національну премію України імені Тараса Шевченка. Лауреатка ще ряду літературних премій.

Дружина Павла Мовчана, українського громадського діяча, журналіста, політика, поета, перекладача.

Leave a Reply