Раду з держпідтримки кінематографії очолив Артем Колюбаєв

396

Рада з державної підтримки кінематографії в оновленому складі на своєму першому засіданні 9 квітня обрала головою Ради Артема Колюбаєва, заступником — Маріанну Новікову.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, кандидатуру кіно- і телевізійного продюсера Артема Колюбаєва запропонувала голова Держкіно Марина Кудерчук.

Його обрали одноголосно, без обговорення.

Колюбаєв зазначив, що в цей непростий час української економіки бачить завдання Ради не просто як розбудову українського кінематографа, а і його збереження і рятування.

«Ми бачимо, який непростий наразі час і з кінотеатральними релізами, і з перенесенням строків виробництва фільмів через обмеження, викликані COVID-19. Ми будемо боротися з викликами, які прийшли з пандемією, і наше завдання є не зупинити процес виробництва українських фільмів і продовжувати його розбудовувати, продовжувати завойовувати іноземні фестивалі і ринки», — сказав Колюбаєв, додавши, що бачить Раду як «збірну України по кіно, яка має грати не тільки в межах України, а й на світовому полі».

Новообраний голова Ради запевнив, що робитиме все можливе, аби фінансування українського кінематографа збільшувалося, і українські фільми виходили на екрани так часто, як і до пандемії COVID-19, а український глядач повернувся в кінотеатри і дивився українське кіно.

На посаду заступника голови Ради з держпідтримки кінематографії члени Ради запропонували виконавчу продюсерку Маріанну Новікову, яку і обрали майже одноголосно (один утримався, сама Новікова не голосувала). Секретарем Рад залишили Олександра Редіна, який був ним дотепер.

Члени Ради розглянули поточні питання порядку денного, які здебільшого стосувалися подовження строків виробництва фільмів – зокрема, короткометражного фільму «Фаза» (ТОВ «Діджітал Реліджн»); анімаційного фільму «ABOVO» (ТОВ «Біофьюл Технолоджи Україна»); фільму «Зірки за обміном» (ТОВ «Студія «Кінороб»); фільму «Шекспір, Війна і мир» (ТОВ «Продакшн No1»); фільму «Рак-самітник – майстер втечі» (ТОВ «Продакшн No1»).

Також Рада вирішила визначити додатковий тематичний напрямок 15-го конкурсного відбору Держкіно – анімаційні тематичні короткометражні й повнометражні фільми для дітей віком 6-8 років «Безбар’єрність».

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня 2021 року Кабінет Міністрів затвердив оновлений склад Ради з державної підтримки кінематографії. До складу ради увійшли: креативний продюсер, телеведучий. актор Юрій Горбунов; кіно- та телевізійний продюсер Артем Колюбаєв; режисер-постановник Анатолій Матешко; продюсер Олександр Недбаєв; виконавчий продюсер Маріанна Новікова; продюсер, кінознавець Поліна Толмачова; актор, режисер Олексій Тритенко; керівник адвокатського та рієлторського об’єднання Микола Чиханцов; продюсер Віктор Яриш.

Члени ради призначені строком на два роки, після завершення цього терміну їх повноваження припиняться автоматично.

Попередній склад Ради був призначений розпорядженням уряду 6 березня 2019 року, її повноваження спливли 6 березня 2021 року.

Leave a Reply