У Копенгагені невідомі спаплюжили пам’ятник Шевченку

401
Погруддя Шевченка у Копенгагені. Фото – Sergey Kovalyov, Flickr

У данській столиці вандали вифарбували погруддя Тараса Шевченка в російський прапор і вкрили його провокативними написами.

Про це повідомляє «Читомо» з посиланням на Facebook-сторінку Посольства України в Данії.

Згідно з припущенням дипломатів, інцидент міг трапитися у ніч проти понеділка, 21 червня, коли у Копенгагені відбувся футбольний матч між збірними Данії та Росії.

«Категорично засуджуємо цей прояв вандалізму та провокацію проти України. Цей ганебний випадок в черговий раз демонструє цивілізованому світу, що російська агресія проти України реальна. Жодної «громадянської» війни в Україні немає, а є лише злочинні дії Кремля, які переслідують все святе для кожного Українця у будь-якому куточку світу», – зазначено на сторінці посольства.

Фото – сторінка посольства України в Данії у «Facebook»

У дипломатичній установі звернулися до правоохоронців із проханням почати негайне розслідування випадку та забезпечити належне покарання винним.

Варто додати, що пам’ятник Кобзареві відновили вже 22 червня.

Нагадаємо, в Запоріжжі відкрили відразу два пам’ятники – Іоанну Павлу ІІ та меру міста початку минулого сторіччя Феліксові Мовчановському. Пам’ятник міському голові встановили у сквері Пушкіна, а Папі Римському – в Санктуарії Бога Отця Милосердного.

Leave a Reply