Український фільм виборов нагороду фестивалю в Лас-Вегасі

437
Стоп-кадр – стрічка «Мати Апостолів» (реж. З. Буадзе, студія «Золоте Руно», 2020)

Українська кінострічка «Мати Апостолів» здобула звання найкращого повнометражного художнього фільму на фестивалі «Nevada Women’s Film Festival», що відбувався з 21 по 27 червня цього року.

Про це інформує «UAPOST.US» з посиланням на Держкіно.

«Мати Апостолів» оповідає про те, як у пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, матір опиняється в чужому агресивному світі, де все пронизане ненавистю, болем і стражданням. «У цьому пеклі вона не тільки шукає сина. Вона, маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху», – цитує видання повідомлення Держкіно.

Режисер-постановник картини – Заза Буадзе, сценарій – Ратха Макеєнкова, оператор-постановник – Олександр Земляний, продюсер – Дмитро Овечкін. У фільмі знімалися Богдан Бенюк, Наталія Половинка, Олександр Пожарський, Сергій Деревянко, Світлана Осипенко та інші.

«Nevada Women’s Film Festival» – щорічний захід, присвячений підтримці справедливого зображення жінок у кіно. Цього року на сьомому фестивалі «Nevada Women’s Film Festival» у США представлялися загалом 58 стрічок із 20 країн.

Нагадаємо, у довгому списку премії «Ангелус» – три українські видання. Йдеться про книжки Катерини Бабкіної, Петра Яценка й Володимира Рафеєнка.

Leave a Reply