У Києві запрацювала виставка за підтримки Девіда Лінча

405
Картина – Денис Копилов

У столичнім музеї Шевченка за підтримки Девіда Лінча відкрилася виставка Дениса Копилова «Ковчег «Чорнобиль»: Перезавантаження». Значна частина її експонатів – складові грандіозної експозиції митця у Прип’яті, присвяченої 35-ій річниці аварії на ЧАЕС.

Про це інформує «Суспільне | Культура».

Артпроєкт складається з двох блоків, які доповнюють один одного, – «Ковчег. Чорнобиль» та «Мутація». Вони розташовані на подвір’ї та в залах музею. На змістовому та візуальному рівні вони є частиною великої, цілісної історії

Проєкт Дениса Копилова підтримав режисер Девід Лінч та його фонд «David Lynch Foundation», який є партнером заходу. «Немає більше випромінювання радіоактивної отрути, тепер випромінюємо світ, узгодженість і щастя», – цитує «Суспільне | Культура» листа пана Лінча.

В описі артпроєкту зазначається, що його мета – трансформувати ставлення до чорнобильської зони «зі знаку «мінус» на знак «плюс», оскільки саме ця зона стала притулком для численних тварин, що абсолютно безпечно живуть і розмножуються після їх символічного порятунку від головного хижака – людини – у Ноєвому Ковчезі природи».

Велика частина з робіт, які нині експонуються у музеї Шевченка, раніше були частиною грандіозної експозиції з 11 фототворів митця у Прип’яті. Експонати перебували у зоні півтора місяця й тільки після ретельної перевірки та отримання всіх дозволів «переїхали» до Києва.

Виставка триватиме до 25 липня.

Нагадаємо, в кулуарах Верховної Ради триває виставка, присвячена Дню Конституції. На виставці є змога побачити архівну копію Конституції Пилипа Орлика.

Leave a Reply