Франкфуртський книжковий ярмарок оголосив програму та умови

351
Фото – ілюстративне, «Читомо»

Франкфуртський книжковий ярмарок, що відбудеться у жовтні, розмістив програму та умови проведення на своєму офіційному сайті.

Про це повідомляє «Читомо» з посиланням на згаданий вебресурс.

Велике число подій ярмарку відбуватиметься у виставковій залі Фракнфурта з дотриманням усіх протипандемічних застережень і правил охорони праці, актуальними на жовтень цього року.

Зокрема, організатори розробили комплексний план заходів заради створення щонайбезпечніших умов. Приміром, заходити до виставкового майданчика дозволятимуть тільки за персональним квитком і винятково після пред’явлення документа, що підтверджує повну вакцинацію або негативний результат тесту на коронавірус.

За допомогою системи відеоспостереження планують контролювати розподіл відвідувачів у межах майданчика. Заради дотримання обов’язкової соціальної дистанції залучатимуть додаткових працівників і безпосередньо в залі.

На участь у ярмарку зареєструвалися представники шістдесяти країн. Подію навідають, зокрема, Хелен Макдональд, Бюлент Джейлан, Колм Тобін, Йоганна Адоржан, Ельке Хайденрайх, Едгар Селдж, Аміната Туре та інші автори. У межах заходу письменників нагороджуватимуть літературними й галузевими преміями.

А нещодавно у Сполучених Штатах Америки український письменник Сергій Жадан здобув літературну премію. Нагороду виборола його збірка «Новий правопис».

Leave a Reply