У Києві дискутували про вшанування пам’яті в публічному просторі

279
Графіка – з сайту Музею Революції Гідності

3 серпня, о 18:30 проєкт «Що таке пам’ятати» зібрав в Києві експертів – на дискусійній панелі «Вшанування пам’яті у публічному просторі, місця національної пам’яті».

Про це йдеться на вебсайті Музею Революції Гідності.

До заходу долучилися депутатка Київради Євгенія Кулеба, директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, архітектор та урбаніст Юліан Чаплінський, експертка з питань меморіальної культури Катерина Ковальчук, радник міністерки у справах ветеранів та історик Василь Павлов, а також заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний.

«Є багато способів берегти пам’ять: від пам’ятників, стел, обелісків, музейних експозицій до більш «м’яких» форм пам’яті – іменних стипендій, фестивалів, книг та пісень. Та ми хочемо порушити питання пам’яті, яка має матеріальне втілення в просторі, яку можна побачити чи торкнутись її. Поговорити про місця спомину, куди можна прийти для того, щоб згадати, та про місця пам’яті як інструмент націєтворення», – підкреслюють організатори.

Модерувала дискусію Оксана Іванців, засновниця проєкту «Що таке пам’ятати», голова ГО «Arts&Rights».

Захід почався о 18:30 в приміщенні Інформаційно-довідкового центру Музею Майдану (Київ, майдан Незалежності, 18/2).

Охочі відстежували подію й у соціальній мережі «Facebook». На сторінці Інформаційно-виставкового центру Музею Майдану можна буде долучитися до онлайнової трансляції.

Нагадаємо, цими днями в Музеї Революції Гідності презентували книжку військового капелана й морпіха.

Leave a Reply