«Жива книга» на Петрівці: зустрічі вихідного дня

978

Книжковий ринок «Петрівка» працює з середини 1990-х років біля метро «Почайна» у Києві. Це найбільший книжковий базар у столиці та один з найбільших – у Європі. З часом «Петрівка» стала мало не культовим місцем для столичних студентів, колекціонерів та любителів книг – тут можна було будь-які друковані видання найрізноманітнішої тематики та часу публікації.

Благодійний Фонд «Культурні новації» (президентом якого є депутат Владислав Трубіцин), газета «Літературна Україна» та Видавництво «Саміт-книга» вирішили зробити легендарний книжковий ринок осередком культурних, творчих і літературних подій та започаткували «Зустрічі вихідного дня» у найбільшому букіністичному магазині країни «Моя книга».

Кожну суботу кияни мають змогу зустрітися з видатними особистостями нашого міста, відомими письменниками та акторами, спортсменами, шоуменами тощо. Часто у рамках зустрічей проходять презентації книжкових новинок за безпосередньої участі авторів.

Серію зустрічей вихідного дня на книжковій «Петрівці» відкрив письменник, шоумен та громадський діяч Дмитро Чекалкін приголомшливою презентацією своїх книг та цікавим діалогом з читачами.

Сергій Чекалін (ліворуч)

Цю чудову традицію продовжив легендарний тренер чемпіонів, президент Національної ліги професійного боксу України, заслужений тренер СРСР та України Михайло Зав’ялов, з яким мали змогу поспілкуватися читачі та поціновувачі спорту.

Михайло Зав’ялов

Напередодні першого матчу збірної України на Євро-2020 відбулася творча зустріч з видатним спортсменом, заслуженим майстром спорту, володарем Суперкубка УЄФА-76 Володимиром Онищенком та легендами вітчизняної спортивної журналістики, заслуженими журналістами України Семеном Случевським та Володимиром Кулебою. У рамках зустрічі презентували фундаментальну книгу «Первопроходцы. Иллюстрированная история украинского футбола».

Спортивні журналісти під час творчої зустрічі

У червні колекція видатних особистостей на книжковій «Петрівці» поповнилася ще одним видатним гостем – Народним артистом України Анатолієм Матвійчуком. Анатолій Миколайович влаштував мініконцерт з живим виконанням авторських віршів та пісень, а також презентував свою збірку поезій «Скарби».

Анатолій Матвійчук виконує пісню

Не оминули Зустрічі вихідного дня на Петрівці й видатного режисера сучасності, лауреата найбільших міжнародних кінофестивалів – Віктора Греся. Віктор Степанович розповів читачам книжкового лабіринту «Моя книга» про створення всесвітньовідомих фільмів; про зірок кіно, з якими доводилося працювати; про нереалізований проект усього життя «Тарас Бульба і його сини»; про майбутній проект «Кармалюк» та про багато іншого.

Віктор Гресь (ліворуч) спілкується з читачами

У честь відкриття Видавництвом «Саміт-книга» та Фондом «Культурні новації» секції сучасної української поезії у букіністичному магазині «Моя книга» пройшла зустріч з кращими поетами країни. У рамках заходу звучала поезія в авторському виконанні Анни Багряної, Юлії Бережко-Камінської, Ірени Слути, Сергія Савіна, Дмитра Чистяка та багатьох інших.

Сергій Савін

У липні своєю присутністю книжкову Петрівку потішив Заслужений артист України, актор, режисер та продюсер – Віктор Миколайович Андрієнко. Кіно, книги, телебачення та театр – це не вичерпний список тем, які обговорювалися на творчій зустрічі.

Віктор Андрієнко

Серію зустрічей підтримала і Лариса Кадочникова – Народна артистка України, славна Марічка з великого фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». На зустрічі з читачами «Петрівки» Лариса Валентинівна розповіла про Сергія Параджанова та Івана Миколайчука, Олега Єфремова і Сергія Бондарчука, Іллю Глазунова та Євгенія Євтушенка, про кіно, театр та особисте життя.

Лариса Кадочникова

Серію липневих зустрічей завершив письменник, кінознавець та сценарист Станіслав Сукненко. Він презентував свою книгу «To Hollywood from Ukraine» («З України до Голлівуду») – розповідь про українців в американському кінематографі – тему, над якою багато років Станіслав працював як в Америці, так і в Україні.

Сергій Сукненко

На цьому Зустрічі вихідного дня на Петрівці не закінчуються. Найближчим часом на «Зустріах вихідного дня» очікуються цікаві гості: народна артистка Україна Галина Яблонська, заслужений артист Україна Гарік Кричевський, письменники Сергій Жадан та Сергій Куліда, уславлені спортсмени-олімпійці Яна Клочкова і Лілія Подкопаєва, багато інших чудових особистостей.

Нагадуємо, що зустрічі відбуваються на книжковому ринку «Петрівка» (39 ряд, букіністична
книгарня «Моя книга»).

Стежте за анонсами та до нових зустрічей!

Видавництво «Саміт-Книга»

Leave a Reply