Мобільний застосунок розпочинає добирати українські книжки

358
Знімки екрана – з сайту headway.media

Додаток для мудрофонів «Headway», що містить короткий зміст книжок і супутню інформацію, розпочинає проєкт зі збільшення присутності українських авторів.

Про це інформує «Читомо», посилаючись на організаторів проєкту.

Упродовж року в програмі мають з’явитися перекази та головні ідеї тридцяти книжок українських авторів. Фахівці з команди організаторів проєкту напишуть і оприлюднять у додатку короткий зміст книжок, виданих в Україні з моменту відновлення її незалежності, який буде доступним користувачам застосунку «Headway» зі всього світу англійською та іспанською мовами. Передбачено текстовий і аудіоформат.

За словами розробників, таким робом вони воліють популяризувати сучасну українську літературу у світі та допомогти людям із різних країн розвиватися з її допомогою.

«Українці створюють унікальні продукти та проєкти, пишуть дивовижні книги. Ми хочемо, щоби більше людей у світі дізнавались про Україну через українських авторів та навчались завдяки їхнім ідеям», – прокоментував виконавчий директор «Headway» Антон Павловський.

Долучитися до добору може будь-хто, взявши участь в онлайновому голосуванні. Голосувати можна як за праці вже наявних у переліку авторів (там, до прикладу, є Ростислав Семків, Оксана Забужко, Ліна Костенко, Олександр Михед, Сергій Жадан та інші), так і пропонуючи інше, поки що не згадане у списку, видання.

А раніше ми писали, що голос Тараса Шевченка відтворили завдяки нейромережі.

Leave a Reply