Стали відомі номінанти Всеукраїнської літературної премії для авторів-дебютантів «Перша ластівка»

404

Нещодавно завершився прийом книжок на Всеукраїнську літературну премію для авторів-дебютантів «Перша ластівка», засновниками якої є «Кабінет молодого автора Національної спілки письменників» спільно з українським виробником рослинної доглядової косметики «Vesna». Мета премії  — промоція творчості молодих українських письменників, які лише входять у сучасний літературний процес.

Про це повідомляє nspu.com.ua.

Участь беруть автори без вікових і територіальних обмежень. Усього на розгляд журі надійшло майже сорок книжок, над якими зараз і триває робота комісії. А поки що ми вас познайомимо із номінантами.

Ілля Макаренко, «Магнум»

Ілля Макаренко — народився у Жданівці Донецької області. Закінчив режисерський факультет Інституту екранних мистецтв ім. І. Миколайчука. Від 2012 року працює на телебаченні сценаристом та режисером документальних фільмів. Роман «‎Магнум» є літературним дебютом автора.

У «‎Магнумі» вдосталь усього: дощу і вина, кохання і зради, відчайдушності й боягузтва, українських заробітчан і португальських революціонерів. Із різних причин – зокрема й через війну на сході України – герой роману опиняється на крайньому заході Європи, де ненароком занурюється у трагічну родинну історію, яка почалася майже півстоліття тому. Втім, справжнім головним героєм тут є Лісабон – світле і приязне місто, яке неможливо не любити, але яке, однак, приховує від сторонніх очей чимало таємниць.

Артем Поспєлов, «Тадуш»

Артем Поспєлов працює розробником програмного забезпечення. Фіналіст конкурсу «Новела по-українськи» 2017 року. Окрема відзнака конкурсу «Смолоскип» 2020 року.

ТОВ «Видавництво «Книги – ХХІ» висуває на здобуття премії роман автора «Тадуш». Зоїку близько чотирьох тисяч днів, і таке ім’я хлопець обрав собі сам. Просто спочатку в його сім’ї помирає собака, а трохи згодом помирає Дід. Після смерті Діда родина починає розпадатися. Зоїк забуває минуле, але пам’ятає, що винен у тому, що сталося. Єдиний, хто знає, як усе було насправді, це друг на ім’я Малюк, якого він ніколи не бачив. Із його допомогою Зоїк намагається все виправити. Він шукає місце для смерті Діда у своєму житті, а з нею і відповідь на питання — чи насправді любов означає жити довго та щасливо?

Лана Ротко, «Пригоди в Іспанії» із серії «Довкола світу з Еліаною»

Лана Ротко (Світлана Гнатюк) народилася на Тернопільщині. Нині проживає в Ірпені. Має педагогічну освіту. Згадує, що жага до творчості з’явилася ще в дитинстві. Активно займатися письменницькою діяльністю почала в декретній відпустці.

«Пригоди в Іспанії» із серії «Довкола світу з Еліаною» — це книжка-подорож для дітей молодшого та середнього шкільного віку. У виданні пригодницький мотив наскрізь пронизаний цінностями, які звучать не в нудних для дітей повчаннях, а через реальні життєві ситуації. Авторка запевняє, що сюжет цієї книжки допоможе виховати емоційний інтелект і наполегливість, розвинути критичне мислення, зберегти добре серце та віру, завдяки чому можна досягнути будь-якої мети. Основна ідея книжки: «Давай разом зробимо наш світ добрішим, людей  здоровішими, а планету  чистішою!»

Олена Завітайло, «Діточки»

Олена Завітайло — художниця, літераторка, журналістка, родом із Полтави, яка зараз живе і працює в далекій Іспанії. Книгу короткої прози Олени Завітайло «Діточки» (до слова, проілюстровану авторкою) рекомендує до нагородження премією письменниця і журналістка Валентина Семеняк. У книжці авторка порушує актуальні теми сучасного села і його недалекого минулого, що виринають із різних життєвих ситуацій. Відтак авторка утверджує загальнолюдські моральні цінності українського народу.

Анна Морозова, «Четвертий помічник святого Христофора»

Анна Морозова народилася в місті Суми. Переїхала до Америки. Вийшла заміж та проживає із сім’ю в штаті Флорида. Анна часто подорожує і вже відвідала 70 країн світу. Відома як тревел-журналістка, авторка колонок у журналах «Inspired», «The Village», «FurFur», «Bird in Flight», спікерка TEDx та численних лекцій і тренінгів по всій країні, покликаних мотивувати тисячі людей почати подорожувати.

Видавництво «Саміт-Книга» на здобуття премії висуває її першу книжку «Четвертий помічник святого Христофора». Це авантюрний, психологічний роман, повний мандрів, пригод, що приховує піввікову таємницю. Дія відбувається в 1992-му році, незабаром після розпаду СРСР. В аргентинському порту за борги арештовано український теплохід. Та ще й колишній помполіт утік, прихопивши із собою касу і паспорти команди. Критичне становище, голод і байдужість доводять одного з моряків до самоспалення перед посольством. Тоді четвертий помічник капітана Саша Розов зважується на божевільний план: повернутися додому в Одесу сушею. Без документів він проїде від Буенос-Айреса до Аляски автостопом, а потім перетне по льоду Берингову протоку.

Ганна Тимошенко, «Неймовірні пригоди трьох друзів»

Ганна Тимошенко — письменниця з міста Кам’янське. На премію за рекомендацією журналіста інтернет-видання «Наш Репортер» (Кам’янське) Дениса Лачка висунуто її казку «Неймовірні пригоди трьох друзів». Це історія про трьох приятелів, які зголошуються «врятувати всіх дітей на Землі» від злої чаклунки. Казка занурює у вир несподіваних пригод, які читач «проживає» разом із відчайдушною трійцею.

Тет Федоренко, «Експат, або Олені на крижині»

Тет Федоренко за освітою філологиня, літераторка. Креативна директорка та володарка понад ста вищих нагород міжнародних фестивалів креативності.

Від імені літературної агенції «OVO» на здобуття премії пропонується дебютна книга «Експат, або олені на крижині». Роман порушує актуальні проблеми сьогодення: втрату коріння та, відповідно, життєвих орієнтирів і цінностей поколінням, у світі якого стерлися кордони фізично та умовно. Водночас порушується питання чесності та проблема самотності, що маскується під кар’єрний успіх. Авторка психологічно розкриває механізм внутрішнього покарання героєм самого себе та втратою можливого щастя, демонструючи думку, що нічого в житті не минає безкарно.

Ольга Анненко, «Перша»

Ольга Анненко має економічну та мистецьку освіти. Працює викладачкою сценарної майстерності, є авторкою сценаріїв багатьох серіалів, п’єс. Режисерка багатьох постановок у театрах України.

До її дебютної книжки «Перша» увійшли п’єси, написанні впродовж останніх 6-ти років: «Поцілунок Монро», «Божевільні з дому навпроти», «Вірогідність», «Іра», «Present Perfect», «Ця бісова гірка правда» — сповідь батька-одинака, «У пошуках Колумба» — дитяча драма переосмислення смерті домашнього улюбленця маленькою дівчинкою. Багато п’єс авторки вже мають сценічне втілення.

Артур Дронь, «Гуртожиток №6»

Артур Дронь  — студент факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Має вагомі досягнення в журналістиці. Співавтор книги «Почуй нас, друже».

Факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка висуває на здобуття премії книгу віршів Артура Дроня «Гуртожиток №6». У поетичній збірці — інтимно-філософське прочитання світу, який інстальовано в образ студентського гуртожитку. В поезії з’являються образи міста, самотності, людського проминання, розчарування, зболення, наскрізної життєтвердості. Наративи міста густо переплітаються з інтимними інтенціями, а лапідарність стилю переливається в емоційну експльозію.

Ганна Городецька, «Інша Марія»

Ганна Городецька — філолог, викладач української мови та літератури, англійської мови, фольклорист. Письменник і редактор Сергій Осока рекомендує роман «Інша Марія» на здобуття літературної премії. Це роман з елементами містичного та історичного, в якому розповідається про дівчину з темним волоссям і недобрими намірами. Дія роману відбувається паралельно у двох сюжетних лініях: центр Києва та хутір серед лісу, де живе баба Марія.

Наталія Мар’єнко, «Біла тінь»

Наталія Мар’єнко — викладач, науковець. Має медичну освіту. Прикметна постать у сучасній молодіжній літературі Харківщини. «Біла тінь» — поетична збірка Наталії, яку вона сама ілюструвала. До нагородження премією збірку рекомендує письменниця Ольга Тараненко. Ця книжка багато в чому є автобіографічною. Авторка писала про те, що довелося прожити, побачити, відчути.

В’ячеслав Омельченко, «Синопсис»

В’ячеслав Омельченко — харків’янин, працює за фахом учителем історії, також за сумісництвом — копірайтер. Автор поетичної збірки «Синопсис», яку на здобуття премії також рекомендує письменниця Ольга Тараненко. Мотиви цієї збірки, головною мірою, про час. Минуле й теперішнє, причиново-наслідкові зв’язки, фіксація плину часу і його ознак.

Оксана Комякова, «У кожній людині сонце»

Оксана Комякова — студентка 2-го курсу Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Творча особистість, яка, крім поезії, має гарний голос, грає на гітарі та укулелі, деякі свої твори поклала на музику. Її творчість відзначалася дипломами у щорічних обласних семінарах-оглядах літераторів «Молода Слобожанщина».

Збірку віршів «У кожній людині сонце» на здобуття премії рекомендує письменниця Ольга Тарасенко. Кожен із нас стикався зі складнощами, проблемами чи короткочасними труднощами на життєвому шляху. Ми можемо долати їх по-різному: заривати голову в пісок чи тягнути її вище, до неба, ховатися чи сміливо бігти в бій. Однак спільною залишається необхідність зберегти своє внутрішнє сонце, виплекати його у власну космічну велич, яка супроводжуватиме нас усе життя. Адже так важливо побачити серед хмар, як пробиваються сонячні промені. Ця збірка віршів саме про це. Завдяки слову і потягу до творчості авторка не втратила віри в людяність і гідність.

Анастасія Рябенко, «Шкода»

Анастасія Рябенко — юна поетка з Харкова. Свою творчу біографію розпочала ще дитинства. Брала участь чи не у всіх літературних заходах міста й області.  Нині студентка ХНУ імені В. Н. Каразіна. Дипломатка Міжнародної слов’янської премії, переможниця обласного конкурсу на кращий літературний твір імені О. Масельського, лауреатка обласного конкурсу рукописів на здобуття премії імені Т. Шамрай. Має поетичну збірку «Шкода», яку письменниця Ольга Тараненко висуває на отримання премії «Перша ластівка».

Тетяна Власова, «Ефект близькості»

Тетяна Власова — поетка, співачка, солістка рок-гурту «VLASNA», громадська діячка. У 2020-му заснувала літературно-мистецький проект «ІншіВірші», який займається промоцією сучасної української поезії. Літературна агенція «OVO» пропонує на здобуття премії книгу віршів Тетяни «Ефект Близькості». Перша збірка поезій Тетяни Власової — це калейдоскоп людських історій, майстерно обрамлених символами і римами. Віршам авторки притаманний високий психологізм і глибоке дослідження почуттів, мотивів і дій героїв, якими в ліриці поетки стають не лише люди, а й міста та цілі країни.

Антон Каплінський, «Англо-українські «містерії»

Антон Каплінський народився в місті Києві. Закінчив Київський політехнічний інститут. Є автором понад 40 наукових статей, авторських свідоцтв, патентів у галузі механіки, гідравліки, військового озброєння, ядерної енергетики. На нагородження премією висуває документальний детектив «Англо-українські «містерії».

Ангеліна Якименко, «Несподівана зустріч»

Ангеліна Якименко — юна авторка з Миколаєва. Ілюстраторка своїх творів. Учениця 6 класу, переможниця конкурсів міського та всеукраїнського рівнів.

Миколаївська обласна громадська організація «Євроосвіта ХХІ століття» висуває на присудження премії «Перша ластівка»  філософське оповідання  авторки «Несподівана зустріч».

Оксана Самохліб, «Кицуне»

Оксана Самохліб проживає в Кременчуці. Виховує доньку-підлітка. За освітою інженер-електрик. Працює за фахом. Член літературного клубу «Оріана» та спілки літераторів «Славутич». Співає в аматорському гурті «Гарна-band». Спілка літераторів «Славутич» м. Кременчука  висуває на здобуття премії збірку поезій авторки «Кицуне». Все, що оточує поетесу, знаходить відбиття у її віршах, трансформується в певні непересічні образи, метафори і порівняння.

Ірина Залюбовська, «Тінь вогню»

Ірина Залюбовська працювала вчителем початкових класів упродовж 30-ти років. Нині пенсіонерка. Член спілки літераторів «Славутич», організаторка та ведуча тематичних свят, коректорка, редакторка та ілюстраторка. Бере активну участь у культурному житті Кременчука і району, пропагує у своїй творчості збереження української мови та українських традицій.

На нагородження збірки поезій «Тінь вогню» висуває спілка літераторів м. Кременчука «Славутич». Її твори — це відверта віршовано-графічна сповідь, яка охоплює 33 роки життя — від юності до зрілості, від несміливих поетичних спроб до відточених авторських інтонацій. Вона то занурює читача у світ міфології, то збурює почуття ліричними віршами про кохання, то вибухає живим гумором.

Ірина Чередник, «На крилах поезії»

Ірина Чередник — учителька музичного мистецтва. Очолює Кремінську спілку літераторів. Авторка є пропагандисткою української мови, культури, вона своїми творами закликає любити природу й навколишній світ. Має власні онлайн-сторінки в поетичних спільнотах, де друкує свої вірші. Лауреат Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова — мова єднання».

«На крилах поезії» — перша збірка віршів поетеси. Вона охоплює пейзажну, інтимну, філософську та громадську лірику, з якою авторка звертається до читача з власними переживаннями, думками про любов до рідної землі, до навколишнього світу, до рідного слова і дорогих людей.

Збірку висуває на здобуття премії спілка літераторів «Славутич» м. Кременчука.

Оксамитка Блажевська, «Еля»

Оксамитка (Оксана) Блажевська. Письменниця і книжкова блогерка. Викладачка літературної майстерності та книжкового блогерства в інформаційно-творчому агентстві «ЮН-ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва. Засновниця та модераторка Літературного клубу Оксамитки у київській книгарні «Zakapelok».

Видавництво «Ліра-К» висуває на здобуття премії дебютну прозову книжку авторки «Еля». Книга про тридцятилітню Елю, яка нещаслива в подружньому житті. Та її доля змінюється тоді, коли з нею починають відбуватися дивні та часом містичні речі. Згодом вона розлучається з чоловіком і вирушає на батьківщину — у подільське село Маліївці. Саме там вона стикається з великою таємницею власного роду, яка вражає її до глибини душі й перевертає все догори дриґом.

«Така романтична проза — незвичний для мене жанр, але читалося з великою цікавістю, інтрига не відпускала… Мені сподобалося занурення в історичні та краєзнавчі відомості», — один із відгуків про книгу.

Лілія Гудзь«Від росинки до сніжинки»

Лілія Гудзь — кандидатка філологічних наук, казкарка, журналістка, редакторка дитячої періодики та літератури. «Від росинки до сніжинки» — перша збірка казок. На здобуття премії «Перша ластівка» цю книгу рекомендує Леся Мудрак — письменниця, громадський діяч. Казки Лілії Гудзь приваблюють своєю природністю і позачасовістю. Це експерименти в оксюмороні традицій і новаторства.

Олег Осташек, «Гонитва за хрестом»

Олег Осташек — буковинський поет, реп-виконавець, переможець численних літературних конкурсів. За освітою філософ. Олег є різноплановим автором, який реалізовує свою творчість у різних жанрах, дотичних до поезії. 2021 року започаткував авторський проект «Lil Піїт», доступний аудиторії на вебсайті «YouTube».

Літературний клуб «Дебют-Читання» Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка висуває на нагородження премією книгу «Гонитва за хрестом» — першу книжку молодого автора. Суть книги — це етапи проживань, переживань, рефлексій. Вербальне, практичне втілення та виправдання кавалку життя з 2015 по 2019 роки.

Назва книги «Гонитва за хрестом» або «Х=Х» – заклик адаптування себе у світі. Також «Х=Х», за словами письменника, «це уявні рейси, які далі, за горизонтом, сходяться та утворюють хрест».

Наталка Климась, «Зарази»

Наталка Климась проживає в місті Бровари, Київської області. Працювала на фармацевтичному підприємстві у відділі розробок медичних препаратів. Зараз має приватну психологічну практику. На нагородження премією висуває книжку оповідань «Зарази». Книга гумористичного характеру про звичайних провінційних людей, їхнє життя і побут. «Авторка спробувала розсмішити, і це в неї вийшло. Сюжет оповідання — життя звичайної двоповерхівки десь у райцентрі. Всі герої живі й фактурні. Вони балакають на суржику. Їхні почуття прості та вельми зрозумілі. І хоч повість гумористична, у кінці я плакала, бо за простими реченнями і суржиковою мовою героїв криється проста правда життя», — один із відгуків про книгу в соціальних мережах.

Оксана Бевзюк, «Із чорним яблучком у дзьобі»

Оксана Бевзюк — поетка, філологиня, журналістка, лауреатка Запорізької обласної літературно-мистецької премії ім. П. Ребра в номінації «Початківець». Народилась та живе в м. Пологи, Запорізької області.

До участі в конкурсі на здобуття літературної премії для авторів-дебютантів рекомендовано збірку «Із чорним яблучком у дзьобі». Книга  видана в рамках  Програми підтримки розвитку інформаційного простору Запорізької області  на 2021–2025 роки та входить до серії «30-річчя Незалежності України».  Попри легкий сум, який час від часу просвічується між рядками, поезія Оксани  переповнена та пронизана любов’ю до рідного краю.

Анна Городнюк, «Плоди мого Едему»

Анна Городнюк — філологиня, керівник літературної студії «Заспів», керівник гуртка «Майстерня сторітелінг» Уманського міського центру позашкільної освіти «Територія творчості», учасниця літературного об’єднання ім. М. Бажана, член Клубу молодих авторів при Уманській центральній бібліотеці для дорослих. Друкується в місцевій періодиці та всеукраїнських альманахах. Уманська міська централізована система бібліотек та літературний Клуб молодих літераторів при бібліотеці рекомендує Анну Городнюк, зі збіркою «Плоди мого Едему», що вмістила в себе ліричні та філософські поезії, написані за останні 15 років. «Авторка захоплює витонченістю та влучністю образів, яскравістю художніх засобів».

Інна Хращевська, «Відзначена віршами»

Інна Хращевська — лауреатка літературно-художнього конкурсу «Спльонтані дороги додому» в номінації поезія. Пише вірші з 13 років. Дебютна збірка поетеси «Відзначена віршами» побачила світ у липні 2021 року у видавництві «Крок», яке й рекомендує авторку на здобуття премії «Перша ластівка». Як зазначила літературна оглядачка Юлія Бондючна: «У віршах мінливість сентименту, багата настроєва палітра, привертають увагу умовиводи, карбовані життєвим досвідом…».

Мирослава Кирильчук, «Чи_та_ти?!»

Мирослава Кирильчук — письменниця зі Львівщини. Почала писати вірші та друкуватися ще в молодшій школі. Нині працює літературним редактором, що спонукає авторку до написання нових збірок прози та поезії «про життя».

«Книга поезій «Чи_та_ти?!» — письмо, де чи не кожне речення наповнене алегоричним образом, сміливим порівнянням, несподіваним епітетом, за якими емоційна душа авторки, що бачить цей звичайний і такий буденний для багатьох світ крізь призму душі і серця».

Сергій Ущапівський, «Голос душі»

Сергій Ущапівський — сучасний український поет, публіцист, блогер. Народився і виріс у м. Коростень, що на Житомирщині. Є ветераном АТО. Автор філософської, пейзажної, громадянської та інтимної лірики. Український письменник та журналіст Віктор Васильчук рекомендує книгу Сергія Ущапівського «Голос душі» на відзначення премією «Перша ластівка». Збірка нагадує своєрідний щоденник. Автор захоплює ніжністю, змушує замислитись, транслює радість від споглядання кожного дня, любов до природи і рідного краю. На межі матеріального і духовного, земного і космічного ховаються найбільш фундаментальні істини, проголошені у цій книзі. «Поезія — це сповідь і душа».

Людмила Качуровська, «Від березня до вересня»

Людмила Качуровська — народилась у м. Відні, в сім’ї військовослужбовця. Зараз мешкає у Вінниці. Працювала інженером-технологом, нині пенсіонерка.

На премію подано її дебютну книжку «Від березня до вересня».

Оксана Скоц, «Невидимі»

Оксана Скоц — філологиня, вчителька зарубіжної літератури, переможниця Міжнародного літературного конкурсу «Смолоскип» та «Гранослов», членкиня НСПУ з 2020 року. Хмельницька обласна організація НСПУ висуває на здобуття премії «Перша ластівка» поетичну книгу Оксани Скоц «Невидимі», видану 2019 року. Авторка окреслює свої твори як філософську лірику. Пише про пошуки і творення ідентичності, про любов, рід, призначення і про те, що змінює нас і змушує приймати незмінне. «Письмо — спосіб осмислення буття».

Яна Ловчинська, «Скелети у шафі»

Яна Ловчинська (справжнє ім’я Яна Линнік) — молода письменниця з міста Кам’янське, переможниця міських і всеукраїнських конкурсів. За професією медик. Почала писати з 2014 року.

До книжки «Скелети у шафі» увійшло 11 прозових різножанрових творів: фантастичні оповідання, притчі, новели, ліричні есе. Усі ці твори об’єднує суспільно-філософська тематика. У своїй книзі Яна Ловчинська порушує такі гострі й актуальні для сучасного суспільства теми, як значення сімейних цінностей у стосунках між чоловіком і жінкою, взаємоповаги та підтримки.

Юлія Медюх, «Самість»

Юлія Медюх — молода поетка, член Національної спілки журналістів України. Родом зі Львівщини, близько десяти років живе і працює в Ужгороді. Лауреатка премії «Дебют Срібної Землі». Книжку Юлії Медюх «Самість: добрі поезії» рекомендує до участі у премії письменник Андрій Дурунда. Збірка по-своєму розкриває чимало актуальних питань, змушує замислитися, але водночас дозволяє відчути легкість, гармонію зі світом, спонукає радіти життю. В інтерпретації авторки самість — місце в підсвідомості, де народжується натхнення, де виникають сновидіння, це центр, який керує розвитком особистості. Ця збірка поезій — «нотатки з шухляди, яким приспів час вийти у люди».

Дар’я Чебаненко, «Десять заповідей для дітей у віршах»

Дар’я Чебаненко — продюсерка, сценаристка та режисерка телекомпанії CBN в Україні, дикторка Національної радіокомпанії України, авторка і ведуча радіопрограм, призер Міжнародного музичного конкурсу «Global Music Awards» USA, володар бронзової медалі.

Видавництво «Варух» висуває на здобуття премії збірку Дар’ї Чебаненко «Десять заповідей для дітей у віршах». Ця книжка може використовуватись як методичний матеріал для вивчення у школах предмету «Християнська етика».

Юлія Судус, «О пів на сонце»

Юлія Судус — кандидатка філологічних наук, викладачка англійської мови, перекладачка, письменниця. На премію «Перша ластівка» номінує ТОВ «Дискурсус» її книгу поезій «О пів на сонце». Світлана Бреславська пише: «Власний поетичний голос і майстерно відточений стиль письма — ось що характерне для книжки». Дебютна поетична збірка оригінальна за концепцією та будовою — кожен поетичний текст подається українською, англійською та польською мовами. Збірка отримала низку схвальних відгуків за кордоном, була перекладена на білоруську, малайську та китайську мову з подальшими публікаціями.

Олександра Войцехівська, «Марусині важливі справи»

Олександра Войцехівська (Кудріна) — українська дитяча письменниця, пише під іменем Саша Войцехівська. Періодично є авторкою дитячого журналу «‎Пізнайко»‎, з 2021 року пише читацькі огляди на книжки для сайту «Букмоль». Має дочку Марусю, яка і стала героїнею книжки «‎Марусині важливі справи».

До участі в конкурсі книгу рекомендував Іван Андрусяк — поет, дитячий письменник, редактор, керівник Дитячої редакції видавництва «‎Наш формат». В українській дитячій літературі книга «‎Марусині важливі справи» — єдина у своєму форматі. Маленька дівчинка Маруся ще живе у мами в животику, звідки починає відкривати світ. Авторка з теплотою описує почуття дівчинки, пов’язує їх із почуттями мами. Книга підходить для мам, які хочуть пояснити діткам складні питання народження дитини, для сімейного читання.

Юлія Ульянова, «Шторм»

Юлія Ульянова — поетеса і мисткиня. Відкрила свою майстерню, де пише картини, вірші та працює над письменницькими ідеями. Займається організацією творчих і поетичних вечорів, є засновницею творчих спільнот «‎ВСЛУХ», «Пиши громче‎». Літературну діяльність розпочала в 2013 році, коли почала писати вірші і прозу.

До участі в конкурсі Юлію рекомендували Любко Дереш та Ігор Степурін. Книга «‎Шторм» є якісною і цілісною збіркою творчості авторки, це повноцінний внесок у сучасну українську літературу. Збірник містить вірші та прозу за 2013–2020 рр. Розділи книжки присвячені різним тематикам, здебільшого це любовна лірика та філософська. «Тут можна знайти історії про глибокі океани, які зустрічалися мені в людях. Про глибину, яку я знаходила в собі. Про глибину в кожному з нас. Я хочу, щоб на цих сторінках кожен міг знайти послання особисто для себе, відчути любов між рядків».

«Кабінет молодого автора НСПУ»,

підготували Лідія Половко та Анастасія Філон

Leave a Reply