Письменник із Прикарпаття завершив роман про Івана Франка

178

У франківського письменника Степана Процюка виходить новий роман – про видатного Івана Франка.

Як повідомляє «Курс», Степан Процюк повідомив про передпродаж свого нового роману про життя Івана Франка, передає «Еспресо.Захід«.

«Є можливість передоплатити роман про Івана Франка «Руки і сльози» (340 грн), наклад якого буде обмеженим. Пишіть мені, будь ласка, у месенджер/повідомлення на фб. Передоплата є чудовою гарантією отримати роман відразу після виходу і зекономити трохи грошей», – каже Процюк.

Вихід книжки очікується у жовтні.

«Це панорамний роман про життя Івана Франка від народження до смерті, – розповідає Степан Процюк. – Дякую юристу і письменнику Володимирові Кравчуку за ідею і підтримку під час написання роману. Вихід роману очікується у жовтні у видавництві «Тундрайв» Костянтина Холодкевича у Києві. Це видавництво створене спеціально, щоб займатися романом про Івана Франка. Також починається серйозна підготовка до створення багатосерійного художнього фільму про Івана Франка за мотивами мого роману».

У романі «Руки і сльози» зображено життя Івана Франка від народження до похорону, у важких драматичних суперечностях становлення великого українського письменника і візіонера.

«Я недолюблюю портрети, але портрет Івана Франка у моїй кімнаті вже кілька десятків літ. Вважаю Івана Франка найбільшим українським письменником. У романі «Руки і сльози» прагнув створити велике панорамне полотно життя і творчості Франка, спробу його психічного портрету та психологічні особливості його особистого і сімейного життя, а також трагізм його останніх восьми літ», – пояснює в анотації автор.

Довідково. Степан Процюк – сучасний український письменник. Автор більше ніж 30 книжок. Його твори перекладені кількома мовами. Має кілька літературних премій і відзнаку «Золотий письменник України». Є автором ютуб-каналу «Письменник про письменників», член ПЕН-клубу.

  • Нагадаємо, Іван Франко «прогулявся» вулицями Дрогобича на Львівщині.

zahid.espreso.tv

Leave a Reply