Оксана Забужко емоційно заявила про зниклого безвісти дитячого письменника з Ізюма Володимира Вакуленка

169

Відома письменниця Оксана Забужко не змогла промовчати після жахіть, які відкрилися в Ізюмі, та звинуватила українців які, здійняли небачений галас навколо Андруховича, натомість про дитячого письменника, який виховував аутичного сина, навіть не згадували.

На своїй сторінці в Facebook Оксана Забужко пише, що якби хоча б половину того шуму було піднято “довкруг зникнення УКРАЇНСЬКОГО письменника Володимира Вакуленка з окупованої РОСІЯНАМИ Ізюмщини (він не евакуювався, бо доглядав аутичного сина, гугліть!) – то ніяким організаторам європейських фестивалів більше просто НЕ ТРЕБА БУЛО Б пояснювати, чому наш публічний діалог з як завгодно хорошими росіянами до перемоги неможливий”.

Письменниця зазначає, що востаннє, про Вакуленка була звістка від колишньої дружини ще у квітні, що його вдруге забрали.

Але про Вакуленка в нашому інформпросторі була тільки вістка, ще квітнева, від колишньої дружини: що його з сином орки забрали вдруге, він у полоні… Отаке-от, qrwaмаць, “взятие Измаила”. Нудить, — пише Забужко.

Оксана Забужко також нагадала, що це ЗСУ робить промоцію українцям у всьому світі, лише тому, що ЗСУ змогли наваляти “другій армії світу”, яку всі боялися з 1945 року.

Пишуть, що тіла Володі Вакуленка не знайшли – офіційного підтвердження немає. І я ловлю себе на тому, що думаю: Господи, якщо загинув – хай би його хоч не катували перед смертю… Не можна катувати дитячих письменників. Тобто нікого не можна катувати, але дитячих письменників з аутичними дітьми – це вже якось “з особливим цинізмом”, це “пакручє буде”, ніж Януш Корчак з учнями в газовій камері…

znaj.ua

Leave a Reply