Надія Гармазій стала лауреатом літературної премії імені Галини Плюти-Гук за 2022 рік

122

Цьогоріч на поетичну премію імені Галини Плюти-Гук було подано 15 зголошень, які надійшли з різних куточків України, а також із-за кордону. Серед надісланих поетичних добірок і поетичних збірок була поезія дуже різна – і за силою слова, і за своїм наповненням.

Журі ухвалило рішення, що лауреатом поетичної премії імені Галини Плюти-Гук за 2022 рік у номінації «Філософська поезія» стала Надія Гармазій (Кропивницький) за поетичну добірку «Абрикосова воля».

Надія Гармазій

Члени журі:

Дмитро Чистяк (Україна): «Поезія Надії Гармазій — поліфонічна з огляду на розмаїті культурні коди й естетичні вподобання, які вчуваються в її різнопланових, а подеколи й різновекторних творчих пошуках. Поряд із тим у найцікавіших поезіях слід відзначити тяжіння до філософської (і аксіологічно вивіреної) концептуалізації, що має здобутися на цінний мистецький досвід у майбутньому поступі».

Світлана Лавочкіна (Німеччина): «Поезія — це не про клітку з рим, а про нечуване й несподіване. Про порушені правила, про нові нейронні зв’язки. Про прочитати ще раз і побачити ще однин потаємний сенсовий рядок. Про те, як знайоме перетинає поетичний кордон і стає нечуваним. Шлях Надії Гармазій якраз і веде до цих потаємних кордонів. Зичу їй подальших творчих успіхів!».

Леся Олендій (Італія): Вірші Надії Гармазій — це одкровення найреальнішої реальності, всього, у чому ми живемо і що нас оточує. Її вірші теплі, як самотність у парі з котом, прохолодні, наче домівка, у якій тебе вже ніхто не чекає, глибокі, ніби пам’ять роду, вільні, як звук моря із притиснутих до вух мушель».

Анна Багряна (Болгарія): «Поетичні твори Надії Гармазій – глибокі, як небо, і безмежні, ніби море.  В них зберігається тепло, яке не вичахає з плином часу. Вони евфонічні й плавкі, подекуди елегійні, але завжди життєствердні. У них поєднано талант митця і нестримне бажання донести до людей те, що відчуває розбурхана часом душа».

Журі щиро вітає Надію Гармазій із перемогою, зичить їй нових творчих летів, а також звитяжних мистецьких здобутків!

Я щиро вдячний членам журі за увагу до цього конкурсу, а також «Українській літературній газеті» за інформаційну підтримку.

Голова журі В’ячеслав Гук
25 вересня, 2022 р., Київ

nspu.com.ua

Leave a Reply