Вийшла книга Павла Куща «Телепланетяни»

148

Побачила світ книжка короткої прози Павла Куща «Телепланетяни». Написавши добрий десяток книг гумору і сатири та повістей для дітей середнього шкільного віку, автор увесь цей час активно працював на загальноукраїнському газетному поприщі. До цієї збірки якраз увійшла низка лаконічних зразків публіцистики, сатири і гумору.

«Пан Хоцький», «Нашестя брехоноїдів», «Донбасремонт», «Путікантропи», «Хроніка пікіруючого зомбувальника», «Донбасятко», «Реформоімітатори», «Протитанкові дороги», «Ніч військ ППО», «Дожити до України», «Боже, не був ти «донецьким», «Людей нема, одні роzіяни». Ці та інші твори є всі підстави сприймати як своєрідний щоденник нашої дійсності: веселої і, на жаль, не дуже. А очевидна особливість і самобутність написаного ще й є тому, що письменник не лише фіксує окремі пам’ятні події з життя Донбасу та всієї України, а пропонує їх читачеві з густими відтінками лірики, іронії, гумору, сатири чи сарказму. Ще — суму, але ніяк не розпачу і зневіри.

У книжці «Телептанетяни» також є жменька оповідань, в основу яких так само лягли реальні події з нашого прифронтового та до 24 лютого майже мирного буття.

Нове видання, на переконання автора, розраховане на всіх, хто здатен відкласти десь вбік гаджет не тільки для того, аби прочитати назву книжки більшими літерами, трохи меншими назви окремих творів і ще меншими анотацію та довідку про автора.

nspu.com.ua   

Leave a Reply