Джон МакТаґарт, «Природа Існування». Презентація

178

Це розмова з нагоди виходу українського перекладу «Природи існування» Джона МакТаґарта. Британського філософа Джона Еліса МакТаґарта справедливо вважають одним із найвпливовіших метафізиків ХХ століття. Його двотомна «Природа існування» є однією з останніх фундаментальних доктрин європейської філософії, що амбітно прагне охопити питання від структури універсуму і природи часу до проблем людського сприйняття.

Учасники міркуватимуть про те, як МакТаґарт співвідносив видимість і реальність у своїй філософії та як вписувався у власну дійсність, як його ідеї вплинули на фундаторів аналітичної філософії і в чому полягає «парадокс МакТаґарта».

У часи нинішніх випробувань особливо суголосно нашому досвіду звучать слова МакТаґарта: «Що довше живу, дедалі більше переконуюся в реальності трьох речей — істини, любові й безсмертя».

Про учасників: Юрій Олійник — філософ, перекладач, зокрема «Природи існування» Джона МакТаґарта. Тарас Лютий — куратор серії «Філософія» у видавництві «Темпора». Павло Гайдай — засновник культурної інституції «Міжвухами», за підтримки якої виходять переклади серії «Філософія». Ольга Петренко-Цеунова — редакторка видання. Юлія Олійник — директорка видавництва «Темпора».

Книгарня «Є»

Leave a Reply