З любов’ю до цього світу

36

15 грудня в читальному залі Верхньодніпровської центральної бібліотеки було проведено цікавий захід – презентація творчості нашого талановитого земляка, поета , прозаїка, гумориста Євгена Федоровича Безуса під назвою «З любов’ю до цього світу».

На творчу зустріч із письменником зібралися учні 10-х класів ліцею №2 із класним керівником Любов’ю Яковенко, працівники бібліотеки.

Ведуча заходу – провідний бібліотекар юнацької кафедри Валентина Янченко розповіла молоді про талановитих земляків-письменників від минулого століття до сьогодення, зосередившись на життєвому і творчому шляху Є. Безуса.

Євген Федорович звернув увагу присутніх на цікаву книгу під назвою «Антологія Літературне Верхньодніпров’я (ХХ – ХХІ ст.) (упорядник Безус Є.Ф.). До збірника увійшли біографії і твори п’ятдесяти авторів, пов’язаних із Верхньодніпровським краєм. Особливу увагу приділено біографіям письменників, на долю яких випали найтяжчі випробування, декілька війн, голодомори, політичні репресії та арешти. Згадано у книзі й про сучасних поетів та прозаїків, які нині плідно працюють на літературної ниві.

Розповів письменник про рідне село, свою маленьку Батьківщину, згадав історії зі свого дитинства та юності, поділився секретами поетичної творчості.

Діти зачитували уривки з повістей і оповідань, ставили багато запитань: «Де автор черпає натхнення?» та «Чи вигадані всі ці історії та герої?».

За чашкою духмяного чаю поет читав свої вірші про людей праці, красу рідної природи.  У своїй поезії автор возвеличує ідеали добра, справедливості, любові до України.

Цікаво було слухати власні вірші учениці 10 класу місцевого ліцею № 2 Дарини Євсінової.

Читачі познайомилися з книжковою виставкою «Читаємо Євгена Безуса».

На завершення автор подарував свої книжки бібліотеці ліцею та особисто учням, що пробують свої сили в поетичній творчості.

Провідний бібліотекар Верхньодніпровської ЦМБ
Валентина Янченко

nspu.com.uа

Leave a Reply