Financial Times внесла книжку Олександра Михеда в список очікуваних новинок 2024

21

Книжка Олександра Михеда «Позивний для Йова» потрапила в перелік книжок від видання Financial Times, на які варто звернути увагу у 2024 році. Про це йдеться на їхньому сайті.

Видання Financial Times опублікувало список найочікуваніших книжок у 2024 році. Теми варіюються від майбутнього, керованого штучним інтелектом, і скандалів у світі мистецтва до реалій війни та пропаганди.

Книжка вийде у червні 2024 року під назвою «The Language of War» у підрозділі Allan Lane британського видавництва Penguin Books.

«Для мене велика честь бути частиною дивовижного кола авторів Allan Lane, яких я вважаю своїми вчителями в нонфікшн. Це можливість розповісти нашу історію, поділитися нашою любов’ю, пам’яттю, горем і гнівом, які зрозумілі різними мовами та кордонами. З вічною пам’яттю про загиблих і з глибокою вдячністю тим, хто щодня боронить Україну», — зазначив Олександр Михед у жовтні.

Financial Times так описує книжку у своєму огляді: «Що відбувається, коли твій світ змінюється за одну ніч, коли ти прокидаєшся від звуку гелікоптера, коли розумієш, що єдиний твій вибір — дати відсіч, навіть якщо ніколи не тримав зброї у руках? Український письменник, який став військовослужбовцем, розповідає про вторгнення та боротьбу, у якій шукає слова, що описують нову воєнну реальність».

Окрім книжки Михеда, в переліку нонфікшн є нові книжки авторів, які вже публікували свої раніші видання в українському перекладі, зокрема: «How to Win an Information War: The Propagandist Who Outwitted Hitler» Пітера Померанцева, «Woman, Life, Freedom» Маржан Сатрапі, «The Summer We Crossed Europe in the Rain: Lyrics for Stacey Kent» Кадзуо Ішіґуро, «Knife: Meditations After an Attempted Murder» Салмана Рушді та інші.

Як повідомлялось раніше, у Великій Британії видадуть книжку «Позивний для Йова» Олександра Михеда.

Як відомо, книжці «Позивний для Йова» присудили премію ім. Юрія Шевельова за найкращу українську есеїстику 2022.

chytomo.com

Leave a Reply