Столичний театр «Золоті ворота» готує прем’єру за творами класиків 1920-х років

8

Київський академічний театр «Золоті ворота» 20 та 21 січня 2024 року покаже прем’єру вистави «LOVE REVOLUTION» за творами класиків 1920-хх.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Оскільки це Розстріляне Відродження – хотілось нагадати глядачам, що вже 100 років тому ми мали дуже крутий ресурс і потенціал для сучасної філософії. Навмисне шукала твори класиків про молодих людей, які знаходяться в моменті відривання від батьківських наративів і формують власні принципи, свою мораль», – розповіла авторка інсценізації та режисерка-постановниця Наталія Сиваненко.

За її словами, зараз це дуже резонує, коли ми всі живемо у війні, періодично повертаємось до «базових налаштувань» і заново шукаємо орієнтири.

«Тож у виставі робимо акцент не на зображенні епохи, а намагаємось у такий спосіб поговорити з молоддю того часу, ставлячи собі, сучасним, ті самі питання», — наголосила Сиваненко.

Жанр вистави: вечорниці анархічної молоді. За основу взяті оповідання: «Рахунок» (М. Йогансен), «Добрий Бог» (В. Підмогильний), «Виривки з мемуарів одного старого гріховоди» (А. Кримський), «Із Вариної біографії» М. Хвильовий.

Як зазначили в театрі «Золоті ворота», герої чотирьох новел титанів 1920-хх бунтуватимуть проти всього, що не дає чуттєвої насолоди й сатисфакції ненаситної юності, коли відриваєшся від наративів батьків.

На тлі революційних подій – кожен з них паралельно проживатиме свою приватну революцію і шукатиме власні орієнтири й мораль.

Актори, задіяні у виставі: Катерина Вишнева, Христина Люба, Артем Пльондер, Андрій Поліщук, Антон Соловей, Наталя Телли.

Фото надані організаторами

ukrinform.ua

Leave a Reply