У Данії спроєктували сад імені Андерсена навколо однойменного музею

25

В Оденсе, рідному місті данського письменника і відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, збудували на території музею його ж імені сад.

Проєкт від архітектурного бюро MASU Planning отримав Данську ландшафтну премію, яка зосереджена на вшануванні ландшафтних архітектурних робіт «з характером», які служать «натхненням» для галузі.

Комплекс складається з декількох дерев’яних циліндричних споруд. Автори проєкту і музею прагнули адаптувати споруди до оточення: сад розташований посеред старовинних сільських будинків і нової міської забудови Оденсе.

Живоплоти повторюють форми будівель і створюють лабіринт, який символізує ідею подорожі казковими творами. Доріжки з гранітної плитки повторюють стиль, характерний для сусідніх історичних кварталів Оденсе.

На території саду розмістили два водні елементи: болітце з дерев’яним мостом та «басейн» без чітких меж. У саду намагалися відтворити атмосферу творів Андерсена: фантазійність й мрійливість.

Проєкт саду

Нагадаємо, російська ілюстраторка Анастасія Архіпова подала заяву про відставку з посади голови журі премії Ганса Крістіана Андерсена після заяви королеви Данії Марґрете II про відмову від патронату над премією.

Читайте також: Ілюстрований Андерсен: найкращі українські видання

Джерело: ArchDaily

Фото: Kirstine Autzen/MASU planning

chytomo.com

Leave a Reply