Від глибини метафор – до глибини кишені. Поетичні збірки Богдана Томенчука зібрали 300 тисяч гривень на потреби військових

56

Після презентації своєї поетичної збірки «Вишийте, мамо, бронежилет» в Івано-Франківську, Богдан Томенчук вирушив у міні-тур українськими містами та містечками. Мета – зібрати якомога більше коштів для ЗСУ.

Його поетичне слово вже прозвучало, крім обласного центру Прикарпаття, в Коломиї, Городку (Львівщина), Заліщиках (Тернопільщина), Чернівцях, Богородчанах.

Доклалися до збору коштів також інтернет-друзі автора. Чимало книжок до них пішло «Новою поштою». У планах автора – презентації збірки в Тернополі, Калуші, Косові, Надвірній, Рівному.

Кошти з продажу книжки «Вишийте, мамо, бронежилет» передали благодійному фонду «Червоне серце». «Це не пожертва – це інвестиція в майбутнє, – наголошує Богдан Томенчук. – Якщо тил не буде гідний фронту, то він рано чи пізно сам стане фронтом. І, насправді, все може виявитися трагічно пізно. Любім і бережім те, що маємо тільки ми, – Україну. Її треба і варто любити не тільки до глибини душі, а й до глибини кишені. Істина не нова, але новіших наразі, не треба».

У планах поета – зібрати ще 100 тисяч гривень на потреби ЗСУ. До цієї потрібної справи може долучитися кожен, придбавши «Вишийте, мамо бронежилет». «Людина мислить, а Бог креслить, – каже Б. Томенчук. – Додруковано ще немало книжок. Спонсорами додаткового випуску книжки виступили заступник голови Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук і депутати обласної ради Андрій Бриндальський та Ліліана Гораль».

Ольга МОНЧУК, редактор відділу газети “Галичина”

galychyna.if.ua

Leave a Reply