Австрійський Грац допоможе Львову збудувати Мистецьку бібліотеку

15
Graz im Schnee

Австрійське місто Грац посилює культурну співпрацю зі Львовом у рамках реалізації проєкту створення Мистецької бібліотеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті міста Грац.

«Між Грацом та західноукраїнським містом Львів існують історичні зв’язки. У минулому два міста неодноразово брали участь у дружній співпраці. 12 січня 2024 року сенат міста Грац ухвалив одностайне рішення про укладення нового проєктного партнерства зі Львовом», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що метою трирічного партнерства є будівництво Мистецької бібліотеки — культурного центру в старій частині Львова. Місто Грац зробить свій внесок у розмірі 75 тис. євро в реалізацію проєкту. Відповідна угода ще буде підписана між мером Граца Ельке Кар та міським головою Львова Андрієм Садовим.

Крім того, в рамках партнерства відбуватиметься обмін знаннями у сферах культури, архітектури, містобудування та світової спадщини.

«Близько 3 тис. людей з України, які були змушені залишити свою країну внаслідок російської агресії, знайшли притулок у Граці, деякі з них — новий дім. Добре, що, крім гуманітарної підтримки, зараз активізується співпраця в культурній сфері», — зазначила мер Граца.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті підписали рамкову угоду про культурне та економічне співробітництво з австрійською землею Бургенланд.

Фото: Stadt Graz/Fischer

ukrinform.ua

Leave a Reply