Письменниця Оксана Забужко увійшла до складу міжнародного журі Берлінале

17

Українська письменниця Оксана Забужко увійшла до складу міжнародного журі конкурсної програми цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю. 

Про це повідомляє оргкомітет Берлінале, передає Укрінформ.

«У 2024 році надзвичайно талановите міжнародне журі знову вирішуватиме, хто отримає Золотого та Срібного ведмедів Берлінале», — йдеться у повідомленні.

Цьогоріч до складу міжнародного журі увійшли американський актор і режисер Брейді Корбет (США), актриса, режисер, сценарист, продюсер Енн Хуей (Гонконг, Китай), кінорежисери і сценаристи Крістіан Петцольд (Німеччина) і Альберт Серра (Іспанія), акторка і режисер Жасмін Трінка (Італія) та письменниця Оксана Забужко (Україна). Очолює журі акторка Люпіта Ніонго (Кенія/Мексика)».

За нагороди цьогорічного конкурсу змагаються 20 фільмів. Переможців оголосять 24 лютого.

У межах фестивалю, який проходитиме з 15 по 25 лютого, будуть представлені в різних категоріях стрічки трьох українських режисерів.

Зокрема, відбудеться світова прем’єра повнометражного ігрового фільму Романа Бондарчука «Редакція», який був знятий ще до початку повномасштабної війни. Після початку російського вторгнення матеріали фільму вдалося вивезти в Німеччину на зберігання. Режисер монтажу Віктор Онисько загинув на війні.

У межах програми Forum відбудеться прем’єра стрічки «Мирні люди» Оксани Карпович, у програмі Panorama Dokumente Світлана Ліщинська представить свою роботу «Трохи чужа».

Окрім того, 10 українських продюсерів працюватимуть на Європейському кіноринку (European Film Market).

Берлінський міжнародний кінофестиваль проводиться з 1951 року. Цьогорічний він буде 74-м за ліком.

ukrinform.ua

Leave a Reply