У Вінниці назвали переможців літературної премії імені Михайла Стельмаха

17

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський.

«Премія імені Михайла Стельмаха, заснована Вінницьким земляцтвом у Києві та редакцією літературного журналу «Вінницький край», назвала свої переможців за 2023 рік. Лауреатів визначали серед авторів нашого журналу. Загалом, маємо переможців у трьох номінаціях — «Поезія», «Проза» та «Публіцистика і краєзнавство», — повідомив Вітковський.

За його словами, журі визначало переможців у номінаціях — «Поезія», «Проза» та «Публіцистика і краєзнавство», враховуючи суспільний резонанс опублікованих творів, читацькі відгуки на них та інші критерії.

У номінації «Поезія» переможцем визнано письменницю Валентину Мількевич за добірку віршів «Полиновий цвіт».

У номінації «Проза» з оповіданням «Евакуація 2», заснованому на реальних подіях, перемогла письменниця і волонтерка Лариса Сичко.

Письменник, журналіст і краєзнавець Михайло Дорош став переможцем у номінації «Публіцистика» з історичною розвідкою «Скіфський Ескампей, чаша Аріанта — на вінницькій землі. Історія Хмільницького району з древніх часів».

Вручення премії відбудеться під час проведення Стельмахівських днів на Вінниччині або з іншої значимої нагоди.

Літературна премія імені Михайла Стельмаха заснована Вінницьким земляцтвом у Києві та редакцією літературного журналу «Вінницький край» з метою вшанування пам’яті видатного українського письменника і відзначення високохудожніх творів українських літераторів.

Лауреати премії Сергій Татчин і Станіслав Прилипко наразі захищають Україну.

Як повідомлялось, на Вінниччині 20 грудня назвали переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського, яку вручають за найкращі гумористичні та сатиричні твори.

Фото: vin.gov.ua

ukrinform.ua

Leave a Reply