Лист Толкіна до шанувальника продадуть на аукціоні

13

«Зворушливий» лист, написаний Джоном Толкіном до восьмирічного шанувальника понад 60 років тому, буде проданий аукціонним домом Hanson Ross.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Фото: Hanson Ross
Фото: Hanson Ross

Автор «Володаря перснів» написав лист Крістоферу Говарду на Різдво 1961 року. Говард, якому зараз 71 рік, поклав цей лист на зберігання, але тепер вирішив його продати.

У листі Толкін розповів своєму шанувальнику про «дуже страшні» пригоди, які чекають на нього у трилогії «Володар перснів». Письменник попередив Крістофера, що книги серії можуть бути «дуже дорогими», але їх завжди можна знайти у «дуже гарній» бібліотеці.

Аукціоніст Хенсон Росс вважає, що лист Толкіна буде проданий 12 квітня за орієнтовною ціною від 8 000 до 10 000 фунтів стерлінгів (приблизно від $10 227 до $12 784).

«Це чудова знахідка, дуже зворушливий, добрий і особистий лист. Професор Толкін був зайнятою людиною, але все ж на Різдво він знайшов час, щоб написати одному молодому шанувальнику», — сказала керівниця відділу операцій Hanson Ross Аманда Батлер.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому на лондонському аукціоні виставили оригінальний текст сценарію кіносаги «Зоряні війни».

ukrinform.ua

Leave a Reply