У Національному музеї літератури України відбулась презентація поетичної збірки «Гравітація слова» Юлії Бережко-Камінської

19

Про це повідомляє Національний музей літератури України.

«Продовжуючи цикл заходів Національного тижня читання поезії — 2024 «Ріки незмінно течуть додому» у Національному музеї літератури України відбулась презентація поетичної збірки «Гравітація слова» письменниці Юлії Бережко-Камінської.

«Гравітація слова» – восьма поетична збірка авторки, вона готувала її два роки та дивом встигла запустити у друк за два дні до початку повномасштабної війни в Україні. Однією з провідних тем збірки є тема роду. «Образи жінок (матері, бабусі, прабабусі) для Alter ego перестали уособлювати конкретних найближчих її родичок, а разом з образами орачів-сіячів, воїнів, майстрів, праматерів… виросли до рівня архетипів, як і старий горіх став для Поета Деревом Роду, що дає землі не просто горіхи, а покоління своїх дітей, виношуючи їх і відпускаючи», – зазначає в передмові до книжки професор, письменник, науковець, перекладач, лауреат багатьох премій Ігор Павлюк.

Під час презентації авторка прочитала свої поезії зі збірки та вірші, написані після 2022 року, коментувала їх та розкривала глибинні сенси своєї творчості.

Презентація проходила у форматі діалогу, гості заходу ставили питання, на які авторка охоче відповідала», — йдеться у повідомленні.

Пресслужба НСПУ

nspu.com.ua

Leave a Reply