На фестивалі Faine Misto 2024 презентують книгу «Історії, які варто почути»

15

Під час фестивалю Faine Misto 2024 у Львові 4 серпня презентують книгу з історіями про те, як українці зустріли повномасштабне вторгнення росії в Україну. Історії збирали під час і після торішнього фестивалю.

Про це йдеться в пресрелізі, наданому Суспільне Культура.

Презентація відбудеться на сцені «Амфітеатр». Книгу можна буде придбати на локації «Фан Шоп». Сам фестиваль триватиме 2-4 серпня.

У книжці зібрали історії про початок вторгнення. У 2023 році про місію написання книги організатори фестивалю писали таке:

«Наша місія — розповісти світу справжні історії українців, які вже більше ніж рік живуть під обстрілами, розрізняють ракети за частотою звуку та щоранку дякують ЗСУ, а не Богу. Що більше історій ми зберемо в одному місці, то краще ми зможемо проілюструвати ту бурю емоцій і переживань, що вирує всередині кожного з нас».

Тепер команда фестивалю підкреслила, що книга «присвячена всім», адже українці переживають цю війну, як «один механізм», «здобувають втрачають люблять і ненавидять».

Виручені кошти передадуть на забезпечення потреб бригади національної гвардії України «Азов».

Історії для книги почали збирати на благодійному фестивалі «Faine Misto 2023: Історії, які варто почути», що тривав з 28 по 30 липня 2023 року. Збір розповідей для укладання видання продовжили в онлайн форматі.

suspilne.media

попередня стаття«Україна: пекельний 22-й»: у столиці презентували народний щоденник перших місяців війни
наступна статтяФестиваль «Виделкаfest» відбудеться вдруге, тепер у Чорноморську: хто візьме участь