У Львові хочуть перейменувати вулицю на честь Ірини Фаріон

12

Депутати Львівської міської ради запропонували перейменувати одну з вулиць  Львова на честь загиблої мовознавиці Ірини Фаріон. Про це повідомили на сайті пресслужба Львівської міської ради.

Вулицю для перейменування оберуть разом із родиною мовознавиці.

Під час засідання депутати також ухвалили рішення перейменувати вулиці Космонавтів у Винниках та Рудно, а також вулицю Василя Дідушка у  Львові.

«У Львові до деколонізації топоніміки підійшли відповідально і концептуально. Задля цього у місті у 2022 році створили велику робочу групу, яка об’єднала менші ініціативні групи. У цьому напрямі спільно працюють науковці, архітектори, історики, культурні діячі, представники депутатського корпусу та виконавчих органів міськради. Варіанти нових назв формують на основі аналізу пропозицій від мешканців, громадських активістів, середовищ тощо. Також назви обговорюють з родинами людей, на честь яких пропонується перейменовувати вулиці», — наголосили у міськраді.

За останній час у львівській громаді загалом перейменували 64 вулиці.

Як відомо, мовознавиця, колишня народна депутатка Ірина Фаріон померла 19 липня 2024 року від вогнепального поранення, скоєного невідомим біля її будинку у Львові.

Чільне фото: фейсбук-сторінка Ірини Фаріон

chytomo.com

попередня статтяВасиль Махно. Відчуття абсурду
наступна статтяВидавництво «Ранок» відновило знищену обстрілом рф партію підручників