Видавництво «Ранок» відновило знищену обстрілом рф партію підручників

10

Видавництво «Ранок» повністю відновило знищену партію підручників «Німецька мова» для 7 класу, що згоріли після удару по друкарні «Фактор-Друк» у Харкові. Про це видавництво повідомило на своєму сайті.

Майже 69 тисяч примірників підручника були знищені під час обстрілу поліграфічного комплексу «Фактор-Друк». Це майже весь тираж підручника «Німецька мова».

«За державним замовленням до початку навчального року ми мали підготувати більш як 82 000 примірників “Німецької мови” для учнів 7 класів. Після удару 68 500 підручників були знищені», — повідомив Віктор Круглов, генеральний директор видавництва «Ранок».

За його словами, весь тираж підручника вже був надрукований і мав поступово відвантажуватися з «Фактор-Друк» до логістичних центрів видавництва. Ще вранці 23 травня, незадовго до удару по друкарні, видавництво вивезло частину підручників, інші згоріли під час обстрілу.

Крім навчальних видань, унаслідок удару по «Фактор-Друк» знищені тиражі і кількох дитячих книжок «Ранку», а також 60 тонн паперу, які видавництво доставило для друку інших навчальних видань. Загальні збитки «Ранок» оцінює у кілька мільйонів гривень.

Увесь знищений тираж підручників видавництво відновило за власний кошт. Для цього довелося коригувати графіки виходу нових видань та терміново замовляти з-за кордону додаткову партію паперу. Допомогли з позаплановим друком навчальної літератури чотири друкарні-партнери. У видавництві зазначили, що через терміновість та складну енергетичну ситуацію працівники типографій були змушені працювати в кілька змін від 6 ранку до 11 вечора.

«Ми забезпечили друкарні генераторами, які підключали безпосередньо до друкарських машин. Через спеку й тепло, що віддають машини, температура в цехах іноді підіймалася понад 40 градусів. Від цього плавилася навіть фарба. Тож безмежно вдячний працівникам за наполегливу роботу в надскладних умовах», — розповів Круглов.

Відновлений тираж «Німецької мови» вже доставляють до органів управління у сфері освіти, щоб встигнути до початку навчального року. Згодом свої примірники отримають й шкільні бібліотеки.

Як повідомлялося, фонд американського мільярдера Говарда Баффета допоможе відновити обладнання знищеній російській ракетним ударом харківській друкарні Factor Druk.

Чільне фото: сайт видавництва

chytomo.com

попередня статтяУ Львові хочуть перейменувати вулицю на честь Ірини Фаріон
наступна статтяВолодимир Гаптар. «Гаряче літо дихає в траву…»