АктуальноНова добаНовини Тернопільський письменник допомагає військовим, розмальовуючи тубуси від снарядів

15

Відомий письменник із Тернополя Олег Герман зібрав 60 тисяч гривень на потреби армії, розмальовуючи тубуси від снарядів. Це він почав робити під час повномасштабної війни. Тубуси продає на аукціоні, а кошти спрямовує на потреби ЗСУ.

Як розповідає «Суспільне», письменник сюжети для малюнків придумує сам.

«Все почалося з того, до мене приїхала доня Наталя, вона художниця. Перший тубус, за який ми взялися, — зробили разом із нею».

Митець каже, почав розмальовувати тубуси від снарядів рік тому. Він — художник за освітою. Тубуси привозить йому із фронту син Тарас, який займається волонтерством.

«Коли син привозить ці тубуси, — то деякі люди цікавляться що це, бо думають, що це снаряди. У моєму дворі та під’їзді жінки, коли побачили, як я несу тубуси, питали мене: «а що то таке? «. А я кажу: «тероборона, загін». «А то ви будете на поверсі тримати? «, — кажу: «так, ворог не пройде!» А потім я пояснив, що то таке.

Тернопільський письменник допомагає військовим, розмальовуючи тубуси від снарядів (ФОТО), фото-2

«Ідея – це перетворити знаряддя зброї в якийсь символ життя. Я малюю їх, я малюю своє бачення світу, трагедій, символів, знаків і переношу це у фарбу, малюнок, образ».

Спершу митець малює на папері, потім — на тубусі.

«Беремо білий олівець — він лишає слід, беремо ідею. Потрібна ідея, яка може бути пов’язана з постаттю. Тоді окреслюємо постать, обличчя, очі».

Тернопільський письменник допомагає військовим, розмальовуючи тубуси від снарядів (ФОТО), фото-3

Далі художник наносить фарби, використовує акрилові. На створення одного малюнка йде від дня до місяця. На тубусах він пише рядки зі своїх поезій або Шевченкових.

«Для України потрібне те слово-граніт, на якому ми постанемо. Я використав словами Шевченка: «Борітеся — поборете».

0352.uai

попередня статтяРебус «Тетраедра» Ольги Слоньовської, або Чому цю книжку відомої української письменниці із Прикарпаття, яка вже стала об’єктом кількох наукових розвідок, оминають літературні критики?
наступна статтяВ Ужгороді з’явився мурал із зображенням відомого письменника