Українська письменниця отримала німецьку літературну премію

860
Німецьку «Міжнародну літературну премію», яку щорічно вручають за вперше перекладені на німецьку мову книги, в цьому році отримала українська письменниця і фотохудожниця Євгенія Бєлорусець.

У четвер, 4 червня, берлінський Будинок культур світу повідомив, що українка отримала нагороду за твір «Щасливі падіння». Про це, як повідомляє Укрінформ, передає DW.

У фокусі текстів цієї книги — історії жінок, які вважають себе свідками власного життя і «великої історії», що змусила їх змінити біографію, прочитання дійсності, місце проживання.

Щорічно премію зазвичай присуджують тільки двом особам — автору і перекладачеві. Цього року засновники премії вирішили нагородити одразу шість письменників і шість перекладачів. Зокрема, нагороду отримала книга «Коло любителів літератури» іранського письменника Аміра Хасана Чехелтана — «за історію дорослішання з Тегерана, семінар з історії літератури».

Премії також отримали книга нігерійського автора Чигози Обиома «Плач птахів», роман «Ніжний» болгарського автора Ангела Єгова, поетичний роман «Що за чудо» гаїтянського поета Джеймса Ноеля і «Криклива прикраса» Ізабель Вайднер. Ці «шість книг розповідають про те, як люди вирішують конфлікти, як вони ростуть і зазнають невдач, як вони досягають і захоплюються», відзначило журі премії.

Фото: pinchukartcentre.org

попередня статтяВідомі лауреати премії Катерини Мандрик-Куйбіди
наступна статтяСеріал «Чорнобиль» став лідером серед номінантів телевізійної премії BAFTA