Кінопремія Довженка оголосила прийом заявок

399

Комітет з Державної премії України імені Олександра Довженка оголошує конкурс на здобуття премії 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство з питань кіно.

“Твори та документи приймаються Комітетом з Державної премії України імені Олександра Довженка до 1 червня 2021 року”, — йдеться у повідомленні.

Премія імені Олександра Довженка присуджується за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва щорічно до 10 вересня.

Премія присуджується як окремим кінематографістам, так і творчим колективам. Колектив, який висувається на здобуття премії, не може перевищувати 5 осіб. Нагорода може бути присуджена громадянам України та інших держав й особам без громадянства.

Подання творів здійснюється Міністерством культури та інформаційної політики України, творчими спілками, кіно-, теле-, відеостудіями, мистецькими закладами та науковими установами, громадськими організаціями, редакціями газет і журналів.

Ознайомитися з умовами конкурсу можна на сайті Державного агентства з питань кіно.

Державна премія України імені Олександра Довженка — державна нагорода України, метою якої є відзначення за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва. Премія була заснована у 1994 році з нагоди 100-річчя від дня народження українського письменника, кінорежисера, кінодраматурга, класика світового кінематографа Олександра Довженка.

попередня статтяПосол Франції відкрив виставку робіт українського фотографа «Східний пейзаж»
наступна статтяВ ЮНЕСКО закликають підтримати українські музеї під час пандемії